HJK:lle kylmää kyytiä nuorten Mestarien liigan avauskamppailussa

© Kuva: Pekka Mäntylä

HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa nuorten Mestarien liigassa keskiviikkoiltana. Klubi taipui skotlantilaisen Celticin U19-joukkueelle murskalukemin 0-5.

Ottelun 32. minuutilla Regan Hendry aloitti maalinteon. Hän tykitti pallon verkon perukoille pilkun kohdalta ohi voimattoman HJK:n maalivahdin Tomi Mikkelssonin. Tilannetta edelsi Celticin kulmapotku.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Celtic siirtyi kahden maalin johtoon. Mikkelssonin korkeana lähtenyt maalipotku lensi lyhyenä noin 40 metriin, josta Celticin pelaaja ehti ensimmäisenä katkaisemaan tilanteen päällään. Pallo ajautui katkosta Aidan Nesbittille, joka laukoi pelivälineen suoraan volleysta maalin vasempaan ylänurkkaan.

37. minuutilla Klubin ahdinko syveni, kun Calvin Miller karkasi läpiajoon. Miller ei epäröinyt tilanteessa, vaan sijoitti nahkakuulan varmasti keskelle maalia ohi vastaan rynnänneen Mikkelssonin.

Klubin tilanteeseen ei tullut helpotusta puoliajan jälkeen. Toista jaksoa ei ehditty pelata edes kymmentä minuuttia, kun Celtic rokotti taas. Nesbitt tykitti illan toisen osumansa näyttävästi. Hän ajoi röyhkeästi 16-alueen sisään ja laukoi kovaa vasempaan ylänurkkaan.

Ottelun viides maali syntyi jälleen Celticin toimesta, kun Nesbitt viimeisteli hattutemppunsa. Nuorukainen pääsi puolittain yksinläpitilanteeseen ja nosti pallon hallitusti ohi vastaan tulleen Mikkelssonin.

Toinen osaottelu pelataan kolmen viikon päästä 20.10. Glasgowssa. Voittaja jatkaa toiselle kierrokselle, jossa vastaan tulee joko kyproslainen Apoel tai unkarilainen Felcsút.

HJK on mukana ”Mestarien poluksi” kutsutussa vaiheessa, joka järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Niin kilpailun lohkovaiheessa kun Mestarien polussa on mukana 32 joukkuetta.

Mestarien polun toisen kierroksen jälkeen kilpailun eri lohkot yhdistyvät ja toisen kierroksen voittajat kohtaavat lohkovaiheen lohkokakkoset. Lohkoykköset odottavat näiden otteluparien voittajia seuraavalla kierroksella, jossa mukana on 16 parasta. Tästä eteenpäin edetään normaalilla formaatilla, eli kaksiosaisilla ottelupareilla.

Kilpailussa pelataan U19-joukkueilla, mutta mukana saa olla myös kolme U20 pelaajaa. HJK:n yli-ikäiset pelaajat ovat Sebastian Dolivo, Sebastian Dahlström ja Karim Zine.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.