HJK:n lupaus murskatappiosta: Jäin kaipaamaan sitä taistelutahtoa, mikä vastustajalla oli

© Kuva:

HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkue hävisi keskiviikkoiltana Celticille nuorten Mestarien liigan kotiottelussaan.

Celtic nöyryytti Klubia Töölössä peräti 5-0-lukemin. Skotlantilaiset painelivat puoliajalla jo kolmen maalin johtoon, ja toisella jaksolla tahti jatkui.

Tarkemman otteluraportin voi lukea täältä.

Klubin parhaaksi pelaajaksi valittu Lucas Lingman, 17, ei juuri hymyillyt ottelun jälkeen. Hän koki pärjäävänsä itse kentällä melko hyvin, mutta joukkueen esityksestä jäi paljon hampaankoloon.

– Vähän ristiriitaiset fiilikset. Päästimme helppoja maaleja, eikä oma peli ihan toiminut. Mielestäni pärjäsin ihan hyvin mukana. Uskoin siihen, Lingman sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Helsinkiläisten päävalmentaja Toni Koskela myönsi Celticin paremmuuden ottelun jälkeen. Lingmanin mukaan isoksi eroksi kentällä muodostui myös joukkueiden välinen ero asenteessa. Celtic tuli tilanteisiin Klubia kovempaa.

– Skotit ovat aina fyysisiä, mutta kyllä heidän taistelutahtonsa oli kohdallaan. Ehkä sitä kaipaisi meiltäkin enemmän, Lingman sanoi.

Veikkausliigassa elokuun lopussa Ilvestä vastaan debytoinut Lingman on nauttinut HJK:n edustuksessa saamastaan vastuusta. Peliaikaa on kertynyt nyt yhteensä neljässä liigaottelussa.

– On tuntunut hyvältä päästä liigan mukaan ja saada siellä minuutteja. Koko ajan kehitytään.

HJK:n U19-joukkue kohtaa Celticin nuorten Mestarien liigan toisessa osaottelusa Clasgowssa kolmen viikon kuluttua 20.10. Otteluparin voittaja etenee ”Mestarien poluksi” kutsutun kilpailuvaiheen toiselle kierrokselle, jossa se saa vastaansa joko kyproslaisen Apoelin tai unkarilaisen Felcsütin. Mestarien polussa on mukana 32 joukkuetta, kuten myös varsinaisessa lohkovaiheessa.

– Silloin pitää puolustaa paremmin, eikä päästää helppoja. Pitää myös itse päästä paikoille – tämä on maalintekopeli, Lingman sanoi viitaten kolmen viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun.

HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkue koostuu pääosin seuran reservijoukkueen Klubi 04:n pelaajista. ”Nollanelonen” varmistaa Kakkosen itäisen lohkon voiton, jos se pelaa vähintään tasapelin Kouvolan Susia vastaan lauantain kotiottelussa. Kakkosen nousukarsinnoissa nuorisoryhmä kohtaisi läntisen lohkon voittaneen Grankullan IFK:n.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros