Huuhkajien kapteenina viime viikon Kreikka-voitossa toiminut Tim Sparv tietää, mitä Suomen pelaamisessa pitää olla kohdillaan, kun Huuhkajat isännöi maanantai-iltana EM-karsinnoissa Färsaaria.

– Luulisin, että pidämme palloa enemmän. Meillä on kotikenttä ja kotiyleisö kannustamassa. Pallollinen pelaamisemme on parempaa. Hyvä tulos antaa itseluottamusta ja rauhallisuutta peliimme. Toivon, että saamme nähdä Suomen, josta voi olla ylpeä, sanoo Sparv.

Sparv pelasi uusiksi menneessä ryhmityksessä keskikentän keskellä, kun joulukuusi oli heitetty menemään ja korvattu perinteistäkin perinteisemmällä 4-4-2 -ryhmityksellä.

– Pelasimme 4-4-2:lla ja se toimi hyvin. Meillä oli kaksi kärkeä, jotka tekivät hyvin töitä puolustussuuntaan, mikä auttoi keskikenttäpelaajia. Jää nähtäväksi, onko 4-4-2 meille paras ryhmitys.

Miten Roman Eremenkon osaaminen korvataan nyt, kun omaa aktiivisuutta vaaditaan huomattavasti enemmän kuin Kreikassa?

– ”Roma” on ollut kapellimestarimme. Hänen tatsiaan ja peliälyään ei löydy muilta tästä joukkueesta. Haluaisin uskoa, että Suomen jalkapallomaajoukkue on enemmän kuin yksittäinen pelaaja. Meillä on leveä ryhmä, ja voimme korvata Roman erilaisella pelillä. Menestymme ja voitamme joukkueena. Ei yksittäinen pelaaja voi tehdä paljoa ilman joukkuetta.

Mistä te pelaatte, kun lohkon tilanne on se, mikä on?

– Haluan pisteitä! Haluan voittoja! Tähän joukkueeseen pitää kasvaa voittamisen kulttuuria! Ja nopeasti! Viime aikojen tuloksemme ovat olleet heikkoja, eikä se ole tarpeeksi. Tekemisen meininkiä ja kunnioitusta pitää löytyä, vaikka mahdollisuudet kisoihin ovat todella pienet. Voittaminen on aina kivempaa kuin häviäminen.

Kerro vielä siitä fiiliksestä, joka oli kopissa Kreikka-voiton jälkeen.

– Hemmetin hieno fiilis! Iloisia kavereita. ”Tintillä” (Jonatan Johansson) ja ”Nurella” (Mika Nurmela) oli ehkä jopa paremmat fiilikset kuin pelaajilla. Heille se oli ensimmäinen peli taustaryhmässä. Kiva, että he ovat mukana ryhmässä. He ovat legendoja Suomen jalkapallossa. Tuo fiilis pitää yrittää muistaa ja saada samanlaisia kokemuksia.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen