Suomi voitti pitkästä aikaa jalkapallon EM-karsinnoissa viime viikolla, kun Huuhkajat kaatoi Kreikan vieraissa. Lukemiin 0-1 päättyneen ottelun ainoan maalin teki Joel Pohjanpalo, jolle maali oli ensimmäinen karsintaotteluissa.

Pohjanpalo toivoo, että pääsisi maanantain ottelussa Färsaaria vastaan maalinsa myötä avauskokoonpanoonkin.

– Toivotaan, että olen avauksessa, vaikka päävalmentajalta sitä pitää kysyä. Toivon, että maali nostaa paikkaani joukkueessa ja toisi paikan avauksessa. Se nähdään maanantaina. Olen sitten avauksessa tai penkillä, niin kaikkeni annan. Nyt tuli hyvä onnistuminen penkiltä, ja miksei sitä voisi nyt tulla avauksesta. Tai sitten uudestaan penkiltä? En olisi mukana, jos en haluaisi avaukseen. Jos olen penkillä, niin kunnioitan päätöstä. Sitten tullaan taas penkiltä ratkaisemaan, tuumasi Pohjanpalo A-maajoukkueen mediatilaisuudessa sunnuntaina.

Mitä mietit siitä, että teit viimeinkin maalin karsintaottelussa?

– Ajatukset ovat todella hyvät. Olen tahkonnut jo jonkin aikaa seurajoukkueessakin ilman maaleja. Se tuo hyvää itseluottamusta maanantain matsiin.

Päävalmentaja Markku Kanerva suitsutti Pohjanpalon osumaa malliesimerkiksi siitä, miten Suomi pyrkii murtamaan vastustajien puolustuksia linja kerrallaan.

– Muistan tilanteen hyvin. Puhkoimme linjat hyvin ja pelasimme Alexille pallon. Hän oli loistava yksi vastaan yksi –tilanteessa, pallo keskelle, Beratin viimeistely-yritys, ja siitä pallo pomppasi minun eteeni. Laitoin siitä pussiin. Se oli loistavasti rakennettu hyökkäys, vaikka lopussa olikin hieman tuuria. Maaleissa tarvitaan aina hieman tuuriakin, Pohjanpalo sanoo.

Mitä mieltä olet viimeistelystäsi?

– Ehdin nähdä tilanteen, sillä pallo ehti vähän aikaa pomppia edessäni. Näytin, että laitan takakulmaan, mutta kiersin sen eteen. Silloin se menee usein sisään. Ei se ollut niin helppo, kuin mitä muistan pelitilanteesta. Osuin hyvin palloon ja se meni hyvin sisään.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen