Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky torjui Kreikkaa vastaan uransa ensimmäinen nollapelin karsintaotteluissa Suomen paidassa. Helpotus nollapelistä ja voitosta tuntuivat suurilta vielä Huuhkajien sunnuntaisessa mediatapaamisessa.

– Tuntui aika ihanalta. Talvimaaottelussa Ruotsia vastaan tuli nolla viimeksi, mutta karsinnoissa tämä oli minulle ensimmäinen. Toi hymyn naamalle, kun joukkue onnistui vielä tekemään yhden toiseen päähän. Saimme voiton. Kreikka on alisuorittanut, mutta voitto oli tärkeä askel oikeaan suuntaan. Nyt on tärkeää, että tuommoisen voiton jälkeen, että emme ammu itseämme jalkaan pelaamalla tasan tai häviämällä Färsaarille, Hradecky sanoi.

Kreikka hallitsi varsinkin viimeviikkoisen ottelun alkua, mutta omasta mielestään ”Luke” ei joutunut koville.

– Ei ollut yhtään pahaa paikkaa. Jätkät blokkasivat ja peittivät kulmia, joten pystyin lukemaan, mihin suuntaan mahdollinen veto ja viimeistely tulisi. Kolme laukausta tuli kohti maalia, ja nekin tulivat kohti. Alku oli hermostunut, ja siinä niitä paikkoja tuli eniten. Sitten kreikkalaiset tajusivat, että meillä on Paulus (Arajuuri) ja Joona (Toivio) pomoina. Sitten Kreikka alkoi menettää uskoa. Jätkät hoiti oman tonttinsa, ja olivat äijämäisiä, mitä peräänkuulutin.

Miten Niklas Moisanderin poissaolo näkyi?

– Ei oikeastaan näkynyt. Pelinavaamisessa oli jotain pientä, sillä ”Nikke” on Roman Eremenkon kanssa siinä osa-alueella parhaita pelaajiamme.

Suomi on tällä hetkellä lohkossaan neljäntenä. Unkariin on matkaa viisi, ja jatkokarsijan paikalla olevaan Romaniaan kahdeksan pistettä. Otteluita on jäljellä kolme. Edellä oleva Unkari kohtaa maanantaina vieraissa lohkoa johtava Pohjois-Irlannin.

– Mielenkiintoa riittää. Vielä kun saisimme Unkarille paineen, jos he onnistuisivat sössimään. Onnistuisimme nousemaan kahden pisteen päähän, eikä heillä olisi helppoa kahdessa viimeisessä ottelussa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen