Ykkösessä ja Veikkausliigassa pelit ovat jo pelatut, mutta herkkua on luvassa vielä nousukarsintojen muodossa. Kaksiosaisen karsinnan ensimmäinen osa pelataan keskiviikkona.

Vaikka joukkueet tulevat eri sarjatasoilta, ovat ryhmät tuttuja toisilleen. KTP pelasi vielä viime kaudella Ykköstä, ja tätä aikaa myös maalivahti Miikka Häkkinen muistelee.

– KTP on liigajoukkueena selkeä suosikki karsintaan. Heiltä löytyy liigakokemusta. Heillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet vuosia Veikkausliigassa. Viime vuonna he vaikuttivat Ykkösen voittajilta lähes kalkkiviivoille asti, Häkkinen miettii ennen kohtaamista seuran nettisivuilla.

– Heillä on sama tuttu valmentaja kuin viime vuonna. KTP on hyvin valmentajansa näköinen joukkue, joka pelaa hänen haluamaansa futista. Luultavasti heidän joukkuepelaamisessaan ei ole tapahtunut mitään isoja muutoksia, vaikka pelaajia on toki vaihtunut, Häkkinen arvioi.

Kotkalaiset eivät ainakaan vastustajaansa aliarvioi:

– Ilves-peli oli meille ensimmäinen mahdollisuus sarjapaikan uusimiseen ja sitä emme käyttäneet. Nyt on vielä kaksi mahdollisuutta. Ensimmäinen peli tulee tosi nopeasti vastaan ja meidän on oltava siinä heti hereillä. Vastaan asettuu laadukas ryhmä, KTP valmentaja Sami Ristilä sanailee.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen lauantaina. Otteluparin voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

Veikkausliiga – nousukarsinta (klo 18.30)
PK-35 Vantaa – KTP