Kreikkaan sopeutunut Robin Lod: ”Valmentaja on tykännyt”

© Kuva: Juha Tamminen
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

Täksi kaudeksi Kreikan suurseura Panathinaikosin riveihin siirtynyt keskikenttäpelaaja Robin Lod on saanut hyvin kiinni kreikkalaisesta jalkapallosta. Lod on päässyt irti seuran paidassa neljä kertaa. Kolmesti pettymykseen päättyneissä europelikarsinnoissa sekä kertaalleen kutsu kävi kentälle liigaottelussa vaihtopenkin kautta ottelun loppuminuuteiksi.

– Kaikki on hyvin siellä toistaiseksi. Olen sopeutunut tosi hyvin ja päässyt joukkueeseen sisään. Ainoa harmi oli pieni loukkaantuminen, mutta onneksi sekin on nyt selätetty ja olen päässyt taas pelaamaan, Lod kertoo.

Kuinka iso kolaus oli, ettet päässyt täksi kaudeksi mukaan europelien lohkovaiheeseen viime kauden tapaan?

– Se oli iso kolaus minulle ja koko seuralle. Tavoitteemme oli ihan Champions Leaguessa saakka ja emme päässeet edes Eurooppaliigaan, joka oli minimitavoitteemme. Niitä pelejä olisi ollut tosi mukava pelata, sillä silloin kun HJK:ssa pääsi pelaamaan niitä, tuntui heti, että haluaa pelata niitä lisää.

Oletko päässyt pelaamaan omalla pelipaikallasi ja millainen kilpailutilanne siinä on?

– Aika paljon olen kymppipaikkaa pelannut siinä kärkien alapuolella. Siinä on yksi kreikkalainen Ninis, joka on seuran omia kasvatteja, lähtenyt maailmalle ja nyt tullut takaisin. Hän on pelannut maajoukkueessakin ja hän se kovin kilpailijani. Sitten on minua ehkä vuoden vanhempi nigerialainen.

Miten pelit ovat sujuneet omalta kannaltasi?

– Hyvin on mennyt. Valmentaja on tykännyt ja olen saanut sellaisen fiiliksen, että hän on luottavainen minuun ja kehityn koko ajan ja sopeudun paremmin ja paremmin meidän systeemiin sekä kreikkalaiseen futikseen.

Kuinka vakiintunut joukkueenne kokoonpano on?

– Kyllä se elää. Muutama pelaaja on aika hyvin vakiinnuttanut paikkansa, mutta aika hyvin se menee sen mukaan, missä vireessä kukin pelaaja on.

Kuinka kovat fanit Panathinaikosilla on?

– Meidän kotipelit on ollut aika lailla loppuunmyytyjä koko ajan. Katsojat ovat aika fanaattisia. He pitävät hyvin melua, ja jos ei peli kulje niin senkin saa kuulla. Kun tipuimme Euroopasta, niin fanit eivät olleet hirveän tyytyväisiä.
Asut tyttöystäväsi kanssa. Millaisen asunnon olette löytäneet?

– Meillä ihan semmoinen kiva asunto, josta molemmat tykkää.

– Siitä on parikymmentä minuuttia harjoituskentälle ja aika moni pelaaja asuu samalla alueella. Ja keskustaan on myös saman verran. Pelipäivät ovat ainoita, milloin sinne on tarvetta mennä, sillä stadionimme sijaitsee ihan keskustassa, Lod valaisee.

 

Jesse Happonen, Helsinki

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!