Chris Coleman jatkaisi mieluusti Walesin päävalmentajana.

Colemanin sopimus Walesin kanssa loppuu ensi vuoden kesällä. Hän on kieltäytynyt keskustelemassa jatkosopimuksesta Walesin jalkapalloliiton kanssa kuluvien EM-karsintojen aikana, mutta tämän illan jälkeen tilanne on toinen: joukkue päättää karsinnat tänään Andorraa vastaan.

45-vuotias valmentaja uskoo jatkosopimuksen olevan vain muodollisuus, mutta hän ei halunnut tehdä hätäisiä päätöksiä karsintojen pelaamisen aikana. Jotta sopimus syntyy, hän haluaa maajoukkueen rakenteen pysyvän samanlaisena, kun mitä se on ollut hänen alaisuudessaankin.

– Toivottavasti pääsemme sopuun siitä, Walesia tammikuusta 2012 asti valmentanut Coleman kertoi BBC Sports Walesille.

Ensi kesänä Ranskassa pelattaviin EM-kisoihin selviytyminen ei pelkästään tyydytä Colemanin tavoitteita maajoukkueen eteenpäin viemiseksi. Hän painottaa, ettei työnsarkaa saa lopettaa nyt, kun kehitys on parhaimmillaan.

– Meidän täytyy jatkaa näiden pelaajien työntämistä eteenpäin, se on ainoa tapa. Nyt ei ole aika levätä kun pääsimme Ranskaan, hän tokaisi.

Colemanin sopimus olisi alustavasti päättynyt tänään Andorraa vastaan pelattavan EM-karsintojen päätösottelun jälkeen, mutta kisapaikan myötä sopimusta jatkettiin kesään asti. Nähtäväksi jää, solmiiko Walesin jalkapalloliitto vielä pidemmän pahvin