Ajaxin, FC Barcelonan ja oikeastaan joko jalkapallomaailman legenda Johan Cruyff taistelee elämästään syöpädiagnoosin saatuaan. Hollantilainen ei aio luovutttaa ja nauttii edelleen myös futiksesta.

Cruyff palasi torstaina julkisuuteen ja näytti hyvinvoivalta. Cruyffin, 68, keuhkosyövästä kerrottiin julkisuuteen noin kuukausi sitten. Sen jälkeen tukea on satanut entiselle huippupelaajalle ja -valmentajalle.

– Sanoin vaimolleni yksi päivä: ”Katso kuinka moni rakastaa minua.” Ja se on juuri viestien ja tuen vyöry, joka antaa minulle enemmän voimaa kuin koskaan. Olen varma, että voitan tämän taistelun. Hoitoni on jo alkanut. Tällä hetkellä minulla on enemmän voimaa kuin koskaan, Cruyff kommentoi Sportille.

Cruyff ei ole enää vuosiin valmentanut, vaan hän on enemmänkin tullut tutuksi asiantuntijana ja eräänlaisena arvokeskustelijana. Vaikka Cruyffin tilanne on vaikea, nousi silti Clasico puheenaiheeksi.

– Totta kai peli kiinnostaa minua, koska jalkapallo on elämäni. Emme kuitenkaan unohda, että se on vain peli. Yksi voittaa ja toinen häviää, mutta se ei ole maailmanloppu kenellekään, Cruyff laittoi pelin mittasuhteisiin.

Cruyff nappasi Hollannin maajoukkueen kanssa kaksi MM-hopeaa 1970-luvulla, mutta voittojen karkaamisista huolimatta maa oli monien mielestä sekä 1974 että 1978 kisojen parasta futista pelannut joukkue. Cruyffiä yleisesti pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista ja hän saa myös tunnustusta Barcan suuruuden luomisesta.