Huuhkajien ja FC Midtjyllandin luottopelaaja Tim Sparv on kärsinyt viime viikkoina nivusvaivasta. Vamma on Sparvin mukaan estänyt harjoittelun jo pidempään.

– Nivunen on vaivannut aika pitkään. 10-15 viime peliä on mennyt niin, että en ole pystynyt harjoittelemaan pelien välillä. Harmittaa. Tauko tuli siinäkin mielessä hyvään paikkaan. Nyt meillä on vielä 5-6 peliä jäljellä ennen talvitaukoa, joka on aika pitkä. Silloin on tavoitteena toipua täyteen pelikuntoon, kertoo Tanskasta tavoitettu Sparv SuomiFutis-sivustolle.

Tanskan Superligan talvitauko alkaa joulukuun alussa, ja pelit jatkuvat vasta helmikuun lopulla. Tauon ajalle osuu myös A-maajoukkueen uuden päävalmentaja Hans Backen ensimmäinen maajoukkuetapahtuma, Abu Dhabin leiri, jonka aikana Suomi pelaa kaksi ottelua.

Tarkoittaako tauolla tapahtuva kuntoutus sitä, ettet lähtisi maajoukkueleirille?

– Haluan lähteä! Heikkouteni on, että minun on vaikea sanoa ei. Olen jutellut fysionkin kanssa, ja hän on sanonut useasti: ”Tim, nyt pitää olla fiksu.” En voi kuunnella tuollaista, sillä haluan pelata. Tammikuussa minun pitäisi olla täydessä iskussa, Sparv sanoo.

Sparv on luonnollisesti tarkkaillut myös maajoukkueen johtoryhmän valintauutisia.

– Hienoa, että ”Rive” (Markku Kanerva) jatkaa. Jukka Ikäläistä en tunne, mutta hänhän on työskennellyt mm. Ruotsissa. Thomas Lythin (vastustajien tarkkailija) olen tavannut, ja hänestä olen saanut hyvän ensivaikutelman. ”Hasse” on saanut heidät, jotka halusi. Kiva, että saamme uuden alun ja siksikin haluan olla tammikuussa mukana.

Kaksi Sparvin seurakaveria oli Tanskan maajoukkueessa, kun Tanska putosi Ruotsille EM-jatkokarsinnassa. Midtjyllandin riveissä on myös ruotsalaispelaajia.

– Tanskassa oli fiilis, että tällaista odotettiin. Nyt eletään vaikeita aikoja Tanskan jalkapallossa. Täällä käydään spekulaatioita eri pelaajista, että miksi he alisuorittavat maajoukkueessa ja pelaavat hyvin seurajoukkueessa. Tämä on aika rankkaa. Tanskalaiset ajattelevat, että he ovat aina ansainneet olla mukana. Kaverit tulivat aika nöyrinä takaisin. Meillä on kolme ruotsalaista pelaajaa joukkueessa, ja he tulivat aika hyvillä mielin seuraavana päivänä, kun tanskalaiset olivat hiljaisempia, Sparv kertoo.

FC Midtjyllandin kausi jatkuu Superligassa perjantaina ja ensi viikolla se pelaa Eurooppa-liigaa. Tim Sparv kertoo näihin otteluihin valmistautumisesta huomenna SuomiFutis-sivustolla julkaistavassa haastattelussa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen