Englannin Kakkosliigassa pelaavan Leyton Orientin omistaja reagoi voimakkaasti joukkueensa sunnuntaiseen tappioon.

Orient hävisi pyhänä sarjaottelunsa Hartlepoolille 1-3. Tappio oli joukkueelle toinen peräkkäinen Englannin Kakkosliigassa. Viimeisistä kuudesta sarjapelistä joukkue on voittanut vain yhden.

Seuran italialainen omistaja Francesco Becchetti ei tyytynyt rankaisemaan pelaajiaan häviöstä suullisesti, vaan halusi kurittaa näitä eri tavalla. Heti tappion jälkeen hän kertoi joukkueen managerille Ian Hendonille haluavansa koko joukkueen, eli 18 pelaajan ja kuuden taustahenkilön viettävän seuraavan viikon hotellissa.

Hendon teki työtä käskettyä ja johdatti joukkueen samana päivänä Hotelli Marriottiin, joka sijaitsee Waltham Abbeyssä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Leytonin kotistadionilta.

Mistään unelmalomasta ei ole kyse. Pelaajat saavat nähdä perhettään vapaa-ajallaan, mutta ovat pakotettuja syömään, nukkumaan ja viettämään suurimman osan ajastaan hotellilla.

Eri englantilaismedioiden mukaan Becchetti yrittänee saada tempauksellaan ryhtiä alavireisesti pelanneeseen Orientiin, joka on voittanut vain kaksi viimeisistä 12 sarjapelistään.

Hotellissa asuminen ei ole halvimmasta päästä. Huoneen hinta on arviolta noin 100 Englannin puntaa ( n. 152 euroa) yötä kohti. Jos, tai kun joukkue viettää päivät hotellilla sunnuntaihin asti, odotettavissa on monien tuhansien puntien lasku.

– En haluaisi olla se joka maksaa laskun. Omistajalla on ollut vuosien saatossa erilaisia urheiluhankkeita ja hän sanoi, että joskus on hyvä kerääntyä yhteen ja viettää aikaa yhdessä. Se auttaa joukkuetta sitoutumaan. Kun omistaja ehdotti tätä, ajattelin, että miksi emme yrittäisi jotain erilaista, joukkueen päävalmentajaksi toukokuussa nimetty Hendon kertoo Sportsmailille.

Hotellissa asumisen ohella joukkue luonnollisesti harjoittelee. Harjoitukset pidetään lähistöllä olevalla kentällä, jonne ajaa Hindonin mukaan viitisen minuuttia hotellilta.

Becchettillä on värikäs historia erilaisista tempauksistaan. Kun Leyton tippui Englannin Ykkösliigasta viime kauden päätteeksi, bisnesmiehenä tunnettu Bachetti pakotti joukkueen harjoittelemaan ylimääräisinä kymmenenä päivänä.

Lytonin viime vuoden heinäkuussa ostanut italialainen nousi otsikoihin negatiivisessa valossa kuun alussa, kun hänet pidätettiin epäiltynä huijauksista ja rahanpesusta Albaniassa.

Leyton Orient on Kakkosliigassa seitsemäntenä 17 pelatun kierroksen jälkeen. Sillä on kasassa 26 pistettä.