Simon Skrabbin kaksivuotinen lainasopimus ruotsalaisen Gefle IF:n kanssa julkaistiin maanantai-iltapäivänä.

Pian 21 vuotta täyttävää Simon Skrabbia vietiin kauden päätyttyä useisiinkin osoitteisiin. Huhuissa pyöri Ruotsin lisäksi myös Hollannin pääsarja.

Skrabb pelasi viimeiset kaksi vuotta Ruotsissa Åtvidabergs FF:n rivessä. Seura tippui syksyn päätteeksi Superettaniin, joten Skrabbin oli tärkeää löytää uusi työnantaja. Uusi sopimus Geflen kanssa on kaksivuotinen. Kyseessä on edelleen laina, eli Suomessa Ykköseen tippunut FF Jaro omistaa hänen pelaajaoikeutensa.

– Muitakin kiinnostuneita oli, mutta Gefle IF halusi minut eniten. Se merkitsee minulle paljon ja vaikutti päätökseeni, Skrabb totesi seuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

– Hän on Suomen lupaavimpia pelaajia ja hänellä on edessään valoisa tulevaisuus. Puhuimme Simonista jo ennen viime kautta ja nyt kun saimme mahdollisuuden, tartuimme siihen. Tuntuu erittäin jännittävältä, seuran urheilutoimenjohtaja Hans Berggren kehui.

Skrabbin nimi nousi kaikkien Allsvenskania seuranneiden tietoisuuteen viimeistään kauden päätöskierroksella, kun hän teki nimenomaan Gefleä vastaan vuoden maaliksi valitun osuman.

Maajoukkuepuolella Skrabb kuuluu alle 21-vuotiaiden runkopelaajiin. Pelaaja mielii selvästi kuitenkin jo A-maajoukkueeseen.

– Kuulun sinne niin kauan, kunnes Hans Backe sanoo jotain muuta, Skrabb heitti viittaukseen nuorten joukkueesta.

Huuhkajien tuore päävalmentaja Backe johdattaa joukkonsa Abu Dhabiin pelileirille tammikuussa.

– Saa nähdä millainen joukkue sinne valitaan, siitä ei ole vielä tietoa. Olisi todella mukavaa päästä mukaan, Skrabb toteaa.

Gefle IF FF

@GefleIF
Välkommen till Gefle IF, Simon Skrabb. gefleiffotboll.se/2015/11/30/gef…