Veikkausliigaan ensi kaudeksi nousseen PS Kemin avoin testileiri käynnistyi Junkohallissa keskiviikkona.

Lauantaihin asti kestävällä tryout-leirillä on mukana yhteensä 24 pelaajaa, joista seitsemän on ulkomaalaisia.

Paikallisesti tuttuja pelaajia leirikaartissa ovat muun muassa Rovaniemen Palloseurassa pelannut Olli Pöyliö, Tornion Pallo-47:n Helmeri Närhilä ja Aleksi Gullsten, FC Kemin Paavo Jokinen ja Joni Lehosmaa sekä Iiro Vanha, joka esiintyi viime kaudella RoPSin reservijoukkueen Santa Clausin paidassa Kakkosessa.

Myös AC Oulun ja FC YPAn viime kauden miehiä on mukana. Maalivahtiosastolle on tarjolla muun muassa turkulaisen liigajoukkueen FC Interin rinkiin viime kaudella kuulunut Ville Seppä, 19, jolle kertyi peliaikaa Kakkosessa ÅIFK:ssa ja Salon Pallossa.

– Haussa on miehiä kaikille pelipaikoille. Tempo avauspäivän harjoituksissa on ollut melkoinen, näyttöhaluja vaikuttaa riittävän. Tämä on PS Kemin neljäs testileiri ja tasoltaan huomattavasti aiempia kovempi, päävalmentaja Jari Åhman kertoo Pohjolan Sanomien haastattelussa.

Torstaina ja perjantaina ohjelmassa on harjoitusten ohessa kuntotestit, jotka tekee ranskalainen Ludovic Perge. Perge on ranskalainen liikuntatieteiden tohtori, joka laati PS Kemille harjoitusohjelmia jo viime kaudeksi.

– Testeissä mitataan muun muassa nopeutta, voimaa ja kestävyyttä, kertoo Perge, joka tuli mukaan kemiläisseuran valmennuskuvioihin seuran puheenjohtajan Antti Pasasen kontaktien kautta.

Jos pelaajan näytöt riittävät, Kemi tarjoaa sopimusta heti leirin päätteeksi. Osa testimiehistä kutsutaan mahdollisesti uudelleen harjoituksiin.