Oulussa asuva prinssi Rami Jaber Al Husseini liittyy paikallisen jalkapalloseuran AC Oulun hallitukseen.

Runsaat viisi vuotta sitten Suomeen saapunut prinssi Rami Jaber Al Husseini liittyy Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä pelaavan jalkapalloseuran AC Oulun osakkaaksi ja hallitukseen. Yli kymmenen vuotta rallia maailmalla ajanut Jaber, 33, nousee yhdeksi AC Oulun suurimmista omistajista.

AC Oulu Oy:n keskiviikkona 25.11. pitämässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa päätettiin suunnatusta osakeannista, johon prinssi panostaa huomattavasti. Lisäksi kokouksessa päätettiin yksimielisesti valita Al Husseini yhtiön hallitukseen, joka muilta osin jatkaa entisessä koostumuksessaan.

Rallin ohella jalkapallo on lähellä prinssin sydäntä. Urheilun parissa toimiessaan hän on luonut ainutlaatuiset verkostot, joita hän haluaa hyödyntää joukkueen ja sitä ympäröivien olosuhteiden kehittämisessä. Neuvottelut yhteistyöstä käynnistettiin jo vuosi sitten.

– Jalkapallo on maailman yleisin kieli. Sitä puhutaan joka puolella maailmaa ikään, sukupuoleen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Jalkapallo on maailmalla suurta liiketoimintaa ja haluan olla auttamassa nykyisen kotikaupungin joukkuetta monella eri tasolla. Uskon vakaasti, että yhdessä pystymme viemään AC Oulua eteenpäin, Jaber toteaa tiedotteessa.

Jaberin mukaantulo oululaisseuran toimintaan otettiin hyvillä mielin vastaan AC Oulu Oy:n hallituksessa.

– Hallituksemme koostumus on säilynyt samana jo tovin. Uusi merkittävä jäsen tuo intoa ja energiaa myös meille pitkään mukana olleille. Hänen vahvuutensa ovat ehdottomasti markkinoinnin, median ja verkostojen puolella, AC Oulu Oy:n seurajohtaja Juho Meriläinen sanoo tyytyväisenä.

– Hän on työssään oppinut valtavasti urheiluelämästä ja yhteistyökumppaneista niin Suomessa kuin maailmalla. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi ja katsomme tulevaisuuteen positiivisin mielin.

Ouluun kolme vuotta sitten muuttanut Jaber pitää kaupunkia kotinaan. Hän haluaa Oulun nousevan esiin maailmalla.

Al Husseini –suku kuului aikoinaan Jerusalemin hallitsijoihin, mutta vuoden 1948 sodan jälkeen heidän piti lähteä Jerusalemista.

Kolme vuotta sitten Ouluun muuttanut Jaber saapui Suomeen oppiakseen ajamaan rallia myös jäällä ja lumessa. Lumikeleillä harjoittelun jälkeen hän ei omien sanojensa mukaan voinut palata Lähi-Itään poliittisista syistä.

Oulussa prinssi on noussut esille jo ennen jalkapallosijoituksiaankin. Hän teki elokuvan Business Oulun rahoituksen avustuksella. Sitten tuli toinen leffa, johon hän sai mukaan Fast & Furious -tähden Tarik Saedin. Nyt Jaberilla on uusi projekti.