Suomen maalivahtilupaus odottaa debyyttiään HJK:n paidassa – vaikea kausi takana

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseurasta HJK:hon marraskuussa kaksivuotisella sopimuksella siirtynyt maalivahti Markus Uusitalo on mielestään valmis pelaamaan ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa ensi kaudella.

Viime kaudella Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Uusitalo, 18, ei saanut debytoitua Veikkausliigassa VPS:n paidassa, vaan jäi kokeneen, kauden päätteeksi uransa lopettaneen Henri Sillanpään varjoon.

Nyt Uusitalon minimitavoitteena on debytoida ensi kaudella liigatasolla Klubin paidassa. Ennen liigan alkamista edessä on kuitenkin useita harjoitusotteluita ja liigacupin pelejä, joissa nuori molari haluaa osoittaa kykynsä HJK:n valmennusjohdolle.

– Odotan jo ekoja pelejä, että pääsee pelaamaan, kun tässä vain treenataan jonkin verran ennen pelien alkamista. Odotan innokkaasti pääseväni pelaamaan ensimmäistä kertaa Klubin paidassa, Uusitalo sanoo SuomiFutis-sivustolla.

Erityisesti Stadin derbyt, eli HJK:n ja HIFK:n väliset Helsingin paikallisottelut saivat maalivahtilupauksen karvat pystyyn viime kaudella, vaikka paikan päälle FC Hongan kasvatti ei Vaasasta käsin kertaakaan päässyt. Jokainen kolmesta ottelusta oli loppuunmyyty, mikä on harvinaista suomalaisessa jalkapalloilussa.

– Mielestäni ne ovat tosi hienoja tapahtumia. Upeaa, että Suomessa on tuollaisia derbyjä, mitkä kiinnostavat ihmisiä. Katsoimme niitä pelejä Vaasasta ISTV:n välityksellä. Olisin halunnut olla paikan päällä, jos olisi ollut mahdollisuus, viime kaudella kahdeksassa Kakkosen ottelussa Kiistoa edustanut Uusitalo sanoo.

HJK jatkaa joukkueharjoituksiaan joulutauon jälkeen 13. tammikuuta. Klubi pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa 22.1. Talin jalkapallohallissa, kun vieraaksi Helsinkiin saapuu virolaisseura FC Infonet. Liigacupin helsinkiläiset aloittavat lauantaina 30.1. IFK Mariehmania vastaan niin ikään Talin hallissa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros