Mikko Manninen on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen JJK:n kanssa, seura kertoo sivuillaan.

Laituri palasi kaudeksi 2011 kotikonnuilleen Jyväskylään ja oli suuressa roolissa johdattamassa JJK:ta seuran historian ensimmäiseen Veikkausliigan mitaliin ja sen myötä europeleihin. Manninen jäi kasvattiseuraansa myös sarjaportaan vaihdettua liigasta Ykköseen kauden 2013 päätteeksi.

UEFA B-valmennustutkinnon aiemmin suorittanut Manninen valittiin mukaan juuri alkavaan UEFA A-valmentajakoulutukseen. UEFA A on toiseksi korkein valmentajatutkinto, joka sisältää Valmentajan Ammattitutkinnon (VAT) ja koulutuksen järjestää Palloliitto yhdessä Eerikkilän urheiluopiston kanssa. Tänä vuonna kurssille oli ennätysmäärä hakijoita eli valmentajaksi kouluttautuminen kiinnostaa tällä hetkellä.

– Sanomattakin on selvää, että meille on seurana erittäin iso juttu, että saatiin Manu pidettyä täällä. Pelillisesti hän on tärkeä syömähammas, siitä ei pääse mihinkään, ja on myös todella tärkeää että seuran juniorit ovat hyvissä käsissä, JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen sanoo seuran sivuilla.

– Aivan varmasti Manniselle olisi ollut muitakin ottajia, kenties ylempääkin kuin Ykkösestä. Senkin takia pitää Manulle nostaa hattua, että jäi mieluummin tänne ja sitoutui samalla itsensä kehittämiseen valmentajana – ja sitä kautta seuran kehittämiseen.

– On hienoa, että pitkään ammattilaispelaajana toiminut Manu on halunnut alkaa kouluttautumaan valmentajaksi ja kiinnostusta riittää aina korkeimman eli UEFA Pro-tutkinnon hankkimiseen asti. Kenties Manninen nähdäänkin joskus JJK:ssa edustusjoukkueen päävalmentajana, Mönkkönen tuumii.

Toistaiseksi edustusjoukkueen valmennus on kuitenkin vakaasti Juha Pasojan osaavissa käsissä. Pasoja toimii myös Mannisen työpaikkaohjaajana oppisopimuskoulutuksessa.

– Kyllähän siinä samalla varmasti myös Manu toimii osaltaan sparraajana Pasolle, vaikka varsinaista virallista valmennusroolia Manulla ei edustusjoukkueessa olekaan.

Myös Jyväskylän ammattiopisto tukee ammattivalmentajaksi kouluttautumista ja Manninen onkin jatkossa JJK:ssa valmentajana oppisopimuksella, jota myös TE-keskus tukee. Kuviota on sorvattu talven mittaan yhdessä pelaajan, seuran, JAO:n oppisopimuskeskuksen ja TE-keskuksen kanssa.

– Manulle ja koko Mannisen perheelle suurensuuri kiitos kärsivällisyydestä ja luottamuksesta siihen, että kuvio saadaan kuntoon ja toimimaan, vaikka se ei aivan sormia napsauttamalla ole tapahtunut. Myös JAO:n oppisopimuskeskus ja TE-keskus ovat olleet tässä todella joustavia ja avuliaita, joten kiitos myös heidän suuntaansa.

Myös Pasoja on luonnollisesti enemmän kuin hyvillään Mannisen jatkosta.

– Totta kai oli todella tärkeää, että Manu jäi tänne. Oman paikkansa parhaita Suomen kentillä ja sitä myötä isossa roolissa meidän hyökkäyspelissämme. Nyt tutkapari Manninen – (Niko) Markkula pääsee tekemään tuhojaan ensi kaudellakin!

Pasoja seuraa tarkasti myös vanhimpia juniori-ikäluokkia ja on paljon tekemisissä näiden valmentajien kanssa – näin ollen myös Mannisen jatkosopimuksen merkitys juniorivalmennuksen puolella on tiedossa.

– Manu on ottanut hyvän roolin junnupuolella B-nuorten päävalmentajana. Selvästi valmennus on tuonut uutta myös Manun pelaamiseen ja ajatteluun kentällä. Ehkä siis vanhakin koira oppii uusia temppuja, Pasoja naureskelee.