© Kuva: Juha Tamminen

Maajoukkuepuolustaja löysi uutta intoa uudesta seurasta

HJK:ta kaksi viime kautta edustanut A-maajoukkuemies Veli Lampi siirtyi kaudeksi 2016 VPS:n riveihin.

Visiitti Vaasaan ei ole 31-vuotiaalle puolustajalle ensimmäinen. Lampi edusti VPS:aa kaudet 2002-2004.

– Se oli vaikeaa aikaa seurahistoriassa. Urheilupuoli, että talouspuoli oli jos nyt ei sekaisin niin vastatuulessa ja tuli putoaminen divariin. Pelasin siellä vielä pari kautta. Itselle se oli kehittävää aikaa. Tulin silloin 17-vuotiaana seuraan ja tuntui, että menin ekana vuonna hirveästi eteenpäin. Pääsi treenaamaan ensimmäistä kertaa kunnon ammattiympäristössä. Tulevat kaksi kautta toi sitten paljon vastuuta ja kehitystä tapahtui. Samaan aikaan alkoi U21-toiminta, Lampi muistelee SuomiFutis-sivustolle.

Lampi päätti asettua Vaasaan jo ennen sopimustaan Palloseuran kanssa ja laittoi taloprojektin vireille. Sopimustarjous tuli kuitenkin ja konkari on valmennusjohdon mukaan kirmannut harjoituksissa kuin nuori varsa kevään ensilaitumilla.

– Tuli vähän innostuttua, mutta ei mennyt mitään rikki onneksi ja piti vähän himmailla, Lampi naurahtaa. Lomakausi meni talolla pitkää päivää, eikä tullut hirveästi treenailtua. Aloitettiin tiukasti treenit, niin kroppa hieman reagoi joltain osin. Nyt on alettu taas järkevästi rakentaa preseasonia. Testejä käyty sekä henkilökohtaisia ohjelmia ja nyt on alettu hommat taas pallon kanssa. Hienosti lähtenyt vuosi käyntiin, Lampi päättää.

 

Pasi Heikkilä