Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.1999) poikamaajoukkue varmisti vähintään viidennen sijan Minskin turnauksessa kaatamalla lauantaina Venäjän 3-2 (0-2).

Venäjä antoi kylmää kyytiä Suomelle alussa siirtymällä alle 15 minuutissa kahden maalin johtoon hiukan helponoloisilla osumilla. Suomi ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan vei peliä ja tästä tuli myös palkinto, kun Suomi käänsi ottelun lopulta väkisin voitokseen.

Suomen maalinteon aloitti Sergei Eremenko 46. minuutilla puskemalla Tuure Mäntysen laukauksen paluupallon verkkoon. Suomi tuli tasoihin 71. minuutilla, kun Venäjän kulmapotkun jälkeen nopea vastahyökkäys johti Saku Ylätuvan karkumatkaan ja Ylätupa laukoi alakulmaan numeroiksi 2-2.

Tasapeliin nousu ei vielä Suomelle riittänyt, vaan 77. minuutilla Tobias Fagerström löysi Ylätuvan, joka nosti voittomaalin yli Venäjän maalivahdin ja verkon perukoille.

– Kokonaisuudessa olimme koko ottelun ajan parempia. Vaikka olimme nopeasti 0-2-tappiolla, jokainen pelaaja tiesi että pystymme nousemaan. Tulimme tasoihin ja sitten vielä teimme voittomaalin, päävalmentaja Kimmo Lipponen kertasi tyytyväisenä Palloliiton kotisivuilla.

– Fyysisesti tämä oli kova ottelu, kun veimme sitä koko ajan ja Venäjä keskittyi vastahyökkäyksiin. Olemme saaneet kuitenkin hyvin kierrätettyä pelaajia ja virtaa riitti. Tänään oli kentällä paljon onnistujia. Olisimme voineet tehdä jopa reilusti enemmänkin maaleja, mutta hyvä nousu ja ollaan tyytyväisiä tähän.

Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussa sunnuntaina Slovakian.

– Kova peli tulossa heti perään. Meillä on kuitenkin tuoreita miehiä eli saadaan uutta virtaa taas avaukseen sunnuntainakin, Lipponen sanoi.

Suomi – Venäjä 3-2 (0-2)
Suomen maalit:
46. 1-2 Sergei Eremenko
71. 2-2 Saku Ylätupa
77. 3-2 Ylätupa

Suomen kokoonpano:
12 Miika Töyräs
3 Kristian Heinolainen
16 Paavo Voutilainen
5 Juho Montola
20 Pekka Mattila >> 26. 2 Tuure Mäntynen
11 Timo Stavitski
6 Valtteri Vesiaho >> 67. 8 Eero Hyökyvirta
17 Abukar Mohamed
10 Saku Ylätupa C
14 Sergei Eremenko
13 Antti Ulmanen >> 51. 18 Tobias Fagerström

Vaihdossa:
1 Johannes Luukkanen
4 Joona Rahikka
7 Mauro Severino
9 Niklas Jokelainen
15 Nikolas Saira
19 Sharp Räsänen