Louis van Gaal saa vielä tukeakin – ”Seuran johdon katsottava peiliin”

Entinen ManU:n keskikenttämies Owen Hargreaves ei pidä Louis van Gaalia syyllisenä seuran alamäkeen.

Uusin aallonpohja koettiin torstaina, kun Tim Sparvin kipparoima FC Midtjylland kukisti ManU:n Tanskassa 2-1-lukemin Eurooppa-liigan pudotuspeliottelussa. Ottelupari ratkeaa viikon päästä Englannissa.

Tappio oli  ManU:lle jo 11:s tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien. Tähän kun lisää vielä tukun tehottomia ja maalittomia nyhjäyksiä, niin kova paine on päällä.

Hargreavesin mukaan syynä ongelmiin on ManU:n sekava pelaajahankintapolitiikka eivät epäonnistuneet managerit.

– Ensinnäkään en usko MnU:n vaihtavan manageria [kesken kauden]. Tässä tilanteessa on ensin syytetty David Moyesia ja nyt Van Gaalia, mutta missä vaiheessa seuran johto ottaa vastuun väärien pelaajien hankinnasta? Hargreaves kyseenalaistaa ESPN:llä.

– Tällä hetkellä seura ei houkuta parhaita pelaajia. Parhaat yksilöt menevät mieluummin Manchester Cityyn tai heitä on Chelseassa ja Arsenalissa.

Urallaan myös Bayern Müncheniä edustaneen Hargreavesin mukaan seuran pitää ottaa nyt aikaa ja keskittyä pitkän ajan strategian miettimiseen.

– ManU:ssa on katsottava peiliin ja mietittävä seuran suuntaa kunnolla: millä tavalla joukkueen halutaan pelaavan ja mikä on seuran toiminnan perusfilosofia?

– Nyt on tärkeää pysähtyä hetkeksi ja sen jälkeen lähteä kehittymään oikeaan suuntaan.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!