© Kuva: Getty Images

PSG kukisti Chelsean – valmentajan luottomies iski tärkeän vierasmaalin lontoolaisille

Pariisissa pelattu PSG:n ja Chelsean välinen Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu on päättynyt PSG:n 2-1-voittoon.

Isäntien ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic vei joukkueen 1-0-johtoon muurista suuntaa muuttaneella vapaapotkulla ottelun 39. minuutilla. Chelsea tuli kuitenkin vielä peliin mukaan ennen taukoa, kun John Obi Mikel paukutti pallon verkkoon lisäajalla.

Keskikentän pohjalla pelaava Mikel ei kovinkaan usein näy maalintekotilastoissa. Nigerialainen on nyt tehnyt kuusi osumaa Chelseassa pelaamassaan 356 ottelussa.

Mikel oli jo kesällä lähtökuopissa eikä saanut paljoakaan vastuuta syyskaudella. Manageri Jose Mourinhon joulukuussa saamat potkut toivat kuitenkin miehelle uuden mahdollisuuden, ja Guus Hiddink nosti raatajan nopeasti avauskokoonpanoon. Hollantilainen antoi Mikelille paljon vastuuta jo edellisellä Chelsea-visiitillään kaudella 2008-2009.

Chelsea passivoitui selvästi toisella puoliajalla ymmärtäen varmasti Mikelin vierasmaalin merkityksen otteluparin kannalta. PSG sai kuitenkin useita maalipaikkoja – muun muassa Blaise Matuidi ja Angel Di Maria pääsivät kokeilemaan huippupaikoilta.

Vaihdosta sisään tullut Edinson Cavani oli lopulta mies, joka ratkaisi tämän illan kohtaamisen PSG:lle viimeistelemällä takuuvarmasti 2-1-osuman Di Marian esityöstä. Lisämaaleja ei enää nähty, joten PSG nappasi 2-1-kotivoiton. Toinen osaottelu pelataan 9. maaliskuuta Lontoossa.

Toinen tänään pelattu neljännesvälierä, Benfica-Zenit, päättyi isäntien 1-0-voittoon. Ottelun ainokaisen teki toisen puoliajan lisäajalla osunut brassikärki Jonas.