© Kuva: Getty Images

Parempi kuin Zlatan? – 35-vuotias kärkimies sai maajoukkuekutsun ensi kertaa yli viiteen vuoteen

Jos 34-vuotiaan Zlatan Ibrahimovicin on hehkutettu olevan uransa parhaassa vireessään ja paranevan vain vanhetessaan, on saman tempun Espanjassa tehnyt jopa iäkkäämpi kärkimies Aritz Aduriz.

35-vuotias Athletic Bilbaon hyökkääjä on paukutellut tällä kaudella yhteensä jo 31 maalia. Vertailun vuoksi: Zlatan on tehnyt 35 maalia tällä kaudella.

Hurja vire toi paikan Espanjan A-maajoukkueessa ensi kertaa yli viiteen ja puoleen vuoteen. Edellisen kerran mies puki maajoukkuepaidan ylleen vuoden 2012 EM-kisojen karsintaottelussa Liettuaa vastaan. Se onkin Adurizin ainoa maaottelu.

– Olen tuntenut itseni tervetulleeksi ja halutuksi täällä, olen myös kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Olen aina pyrkinyt parhaaseeni seurajoukkueessa ja tiesin maajoukkuekutsun saamisen olevan hankalaa, Aduriz kommentoi medialle maanantaina Goal-sivuston mukaan.

Muut perinteisen hyökkääjän roolia pelaavat miehet ryhmässä ovat Paco Alcacer ja Alvaro Morata. Naftaliinissa Espanjalla on myös esimerkiksi Diego Costa, joka on toistaiseksi pudotettu ryhmästä.

Espanja kohtaa viikonlopun ympärillä Italian ja Romanian.