© Kuva: Juha Tamminen

Täh? Veikkausliiga-seuralla yli puoli joukkueellista maalivahteja ringissään!

Vaasan Palloseuran edustusjoukkue etsii maalivahtia ensi kaudeksi ja joukkueella on kuluvalla viikolla erinäisistä syistä peräti kuusi maalivahtia harjoitusringissään.

Kahden joukkueen sopimusmaalivahdin, Juuso Kevarin ja Mathias Östergårdin lisäksi vahvuudessa on kaksi testivahtia sekä myös Vaasassa asuva FC YPA:n maalivahti Scott Angevine että TP-47:n juniorivahti Arttu Kainulainen.

Testivahdit ovat valkovenäläinen Filipp Vojtekhovich ja venäläinen Evgeni Kobotsev.

Vojktekhovich, 25, on pelannut viimeksi Ruotsin Superettanissa AFC Unitedin paidassa ja käynyt maansa juniorimaajoukkueet läpi aina U17-ikäryhmistä lähtien. Vuonna 1990 niin ikään syntynyt Kobotsev on viimeksi pelannut Venäjän toiseksi korkeimmalla tasolla Tosno FC:ssä.

– He ovat erottuneet aiemmista testimaalivahdeista selvästi. Nyt, kun on ollut paljon maalivahteja treeneissä, kilpailu on nostanut selkeästi tasoa. Tämän päivän treenit olivat yhdet kauden laadukkaimmista, pelaajauraltaan maalivahtivalmentajaksi viime kauden päätteeksi siirtynyt Henri Sillanpää kommentoi seuran kotisivuilla.

– Molemmat [testivahdit] ovat aktiivisia torjujia. Filipp on todella pitkä (194 cm), eikä Evgenikään (187 cm)  mikään lyhyt ole, mutta hän on ehkä aavistuksen nopeampi ja sähäkämpi. Kummassakin on kyllä ainesta meille maalivahdiksi.