© Kuva: Getty Images

Yksi ylitse muiden suursarjojen valmentajavertailussa

Tutkimusyhtiö CIES Football Observatory on koostanut Euroopan viiden suurimman pääsarjan (ENG, ESP, GER, FRA ja ITA) valmentajapestit tuoreimpaan julkaisuunsa.

Lyhyimmät valmennuspestit ovat Italiassa, missä keskimääräinen valmennuspesti kestää yhdeksän kuukautta. Sama mediaanilukema on Espanjan La Ligassa kymmenen, Bundesliigassa 13, Valioliigassa 14,5 ja Ranskan Ligue 1:ssä 16 kuukautta.

There’s only one Arsene Wenger

Ylivoimaisesti pisin valmennuspesti näissä sarjoissa on Arsenalin Arsene Wengerillä, joka on ollut peräti 233 kuukautta tykkimiesten peräsimessä eli vuoden 1996 lokakuusta lähtien.

Koko viiden pääsarjan vertailussa Lähimmäksi pääsee Ranskan liigan Saint Etienneä luotsaava Christophe Galtier, joka on ottanut seurassa komennon joulukuussa 2009 eli 75 kuukautta sitten.

Lähelle pääsee, mutta vasta seuraavalla vuosikymmenellä pestinsä aloitti Ranskan liigan Guingampia luotsaava Jocelyn Gourvennec (70 kk, 05/2010)

Valioliigassa toiseksi pisin pesti on ollut sarjanousija Bournemouthin Eddie Howella, joka on ollut työssään 41 kuukautta (10/2012 lähtien). Listan kolmas on Stoken Mark Hughes (34 kk). Top5:n täydentävät 33 kuukauden pesteillään Evertonin Roberto Martinez ja Manchester Cityn kauden päätteeksi jättävä Manuel Pellegrini, jotka ovat tulleet nykyisiin tehtäviinsä kesäkuussa 2013.

Diego Simeone oman sarjansa ykkönen

La Ligassa pisin pesti on Atletico Madridin Diego Simeonella (51 kk, alkaen 12/2011). Bundesliigassa tilastoykkönen on Augsburgin Markus Weinzierl (45 kk, 06/2012 lähtien).

Serie A:n pitkäaikaisin luotsi on puolestaan FC Torinon Giampiero Ventura, joka on ollut työssään 57 kuukautta (06/2011 alkaen).

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!