© Kuva: Pekka Mäntylä

Nigerian parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu odottaa yhä pelilupaa Veikkausliigaan – tekee valituksen FIFA:lle

KuPS:n kanssa yhden vuoden sopimuksen solminut Nigerian maajoukkuepelaaja Paul Onobi odottaa yhä pelilupaa entiseltä seuraltaan ja kertoo vievänsä tapauksen kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n käsittelyyn.

Nigerialaisessa Sunshine Starsissa aikaisemmin pelannut keskikenttäpelaaja solmi KuPS:n kanssa sopimuksen helmikuussa. Mies ei ole kuitenkaan päässyt vielä tositoimiin kuopiolaisten riveissä, koska ex-seura ei ole vapauttanut häntä sopimuksesta sovitusti.

– KuPS on ollut yhteydessä Sunshine Starsiin jo monta kertaa, mutta heiltä ei ole kuulunut vastausta. Kun tilanne on tämä, olen päättänyt viedä tapauksen FIFA:n selvitettäväksi, Onobi kertoi Complete Sports Nigerialle.

23-vuotiaan keskikenttäpelaajan mukaan vaikuttaa siltä, että entinen seura haluaisi pelaajansa takaisin.

– Olen ymmärtänyt, että Sunshine Stars haluaisikin minut takaisin, mikä on hyvin outoa, koska liityin KuPS:iin heidän suostumuksellaan, Onobi hämmästeli.

Onobi valittiin viime vuonna Nigerian parhaaksi keskikenttäpelaajaksi kovatasoisten pelaajien joukosta. Muita ehdokkaita olivat muun muassa Lazion Ogenyi Onazi ja Chelsean John Obi Mikel.