Tshekki valitsi konkaritähden EM-ryhmään – vain yksi Valioliiga-ottelu tältä kaudelta!

Tshekin päävalmentajalla Pavel Vrballa on suuri luottamus maajoukkueen kultaisen sukupolven luottomieheen ja maajoukkuekapteeninakin olleeseen Tomas Rosickyyn.

35-vuotias keskikenttämies on valittu nimittäin Tshekin alustavaan 28. hengen EM-miehistöön, josta viisi nimeä putoaa myöhemmin pois ennen turnausta.

Rosicky on kärsinyt viime vuodet vakavista loukkaantumisista ja pelasi menneellä kaudella vain kertaalleen Arsenalin avausmiehistössä.  Hän kuntoutti itseään helmikuulle asti, mutta loukkaantui heti uudestaan päästyään pariksi minuutiksi kentälle tuolloin cup-ottelussa.

Taituri on kuitenkin jonkinlaisessa kunnossa pelattuaan huhti-toukokuussa kolmesti Arsenalin U21-joukkueessa avauskokoonpanon miehenä. Maajoukkueessa Rosicky debytoi jo vuonna 2000 ja pelejä on kertynyt aiemmin tasan sata.