© Kuva: Getty Images

Barcelona-pomo ylpeilee velan pienentymisellä – näin paljon rahaa vielä kesän siirtoihin

Maailman ehdottomasti suurimpiin jalkapalloseuroihin kuuluva FC Barcelona on onnistunut pienentämään selvästi velkaansa, kertoo seuran talouspuolen varapresidentti Susana Monje.

Viime kaudella Barcelona teki voittoa yhteensä 29 miljoonan euron verran ja samalla sen velka laski. 57 miljoonan euron poistojen myötä velka on nyt 271 miljoonaa euroa.

– Olemme hyvin toimeksiannossa kiinni, Monje myhäili Marca.com:n mukaan viitaten UEFA:n talouspuolen sääntöihin.

Monjelta kysyttiin lehdistötilaisuudessa myös muun muassa siitä, vieläkö taloudellisesti Barcelonalla on mahdollisuuksia tehdä siirtoja tänä kesänä.

– Olemme valmiita siihen. Jos urheilupuoli kysyy, niin olemme valmiita tukemaan taloudelliselta puolelta.

Andre Gomesin siirto oli markkinamahdollisuus. Meillä on noin 22-24 miljoonaa euroa jäljellä hankintoja varten, Monje paljasti.

Monje mainitseman Gomesin hankinnan (35 miljoonaa euroa) lisäksi Barcelona on napannut tänä kesänä itselleen ranskalaistopparin Samuel Umtitin (25 miljoonaa euroa), laitapakin Lucas Dignen (16,5 miljoonaa euroa) ja käyttänyt takaisinostoon liittyvän pykälän Denis Suárezin (noin 3,25 miljoonaa euroa) kohdalla.

Barcelonasta muualle ovat lähteneet Marc Bartra (8 miljoonalla eurolla Dortmundiin), Alen Halilovic (5 miljoonalla eurolla Hamburger SV:hen), sekä ilmaisella siirroilla muualle päätyneet Dani Alves (Juventus), Sandro (Malaga) ja Alex Song (Rubin Kazan).

Kataloniaan on huhuttu varsinkin vielä uutta hyökkääjähankintaa. Tosin samalla seuran on uskottu olevan vielä myös Arsenalin laitapakin Hector Bellerinin perässä.