Espanjan maajoukkueen riveissä kesän EM-kisoissa viilettänyt Nolito päätti siirtyä FC Barcelonan sijaan Manchester Cityyn, missä hän pääsee tekemään yhteistyötä jälleen Pep Guardiolan kanssa.

Noliton uskottiin palaavan Barcelonaan sen jälkeen, kun katalonialaisseura oli maksanut hänen sopimuksessaan olleen ulosostohinnan Celta Vigolle.

Mutta ei.

Väkevänä laitahyökkääjänä tutuksi tullut Nolito valitsi sen sijaan Cityn.

– Totuus on se, että pidin yhteistyöstä hänen (Pepin) kanssa Barcelonassa, vaikka se ei silloin kestänytkään pitkään. Se on yksi, mutta ei ainoa syy, miksi tulin tänne, Nolito sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Päätös johtui myös Citystä. Heillä on mahtava joukkue, mainio projekti menossa ja he pääsivät viime keväänä välieriin Mestarien liigassa. Totuun on se, että yritän auttaa tätä seuraa saavuttamaan upeita asioita. Ja mielestäni tämä oli paras ratkaisu minulle ja uralleni.

– Tulen nyt Valioliigaan pelaamaan Cityyn ja Guardiolan alaisuuteen. Hänen, joka tulee peluuttamaan minua avauksessa ja olen erittäin iloinen päätöksestä, minkä tein. Siinä päätöksessä kesti vain kaksi päivää kun tein sen, Nolito paljasti.

Barcelonassa Nolito oli pitkälti sen B-joukkueen mukana. Sieltä matka jatkui Benficaan, Granadaan ja lopulta Celta Vigoon, missä hän puhkesi kukkaan voimakkaasti viime vuosien aikana.

Viime kaudella Celta Vigossa Nolito iski 29 La Ligan ottelussa 12 maalia ja oli syötämässä seitsemää osumaa.

City maksoi hänestä kesällä 18 miljoonaa euroa.