Dortmund jatkaa väkevää palapelin rakentelua – nyt seurahistorian kallein hankinta

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundilla kesä on ollut siirtomarkkinoilla erittäin vilkas.

Liikennettä on ollut ulospäin, mutta kovasti myös sisälle päin.

Alkukesästä Dortmund menetti topparin Mats Hummelsin Bayern Müncheniin, keskikenttäpelaajan Ilkay Gündoganin Manchester Cityyn ja laitahyökkääjän Henrikh Mkhitaryanin Manchester Unitediin.

Mutta paikkaava liikenne on ollut kovaa. Toppariosastolle se nappasi FC Barcelonasta Marc Bartan, keskikentälle Bayernista sekä Sebastian Roden että Mario Götzen ja laitahyökkääjäosastolle vielä kaksi uutta nimeä.

Ousmane Dembelen sekä Andre Schürrlen.

Näistä tuorein, Schürrle, maksoi Dortmundille 30 miljoonaa euroa. Saksalaishyökkääjästä tuli samantien seurahistorian kallein hankinta.

Schürrle siirtyy Dortmundiin Wolfsburgin riveistä. 25-vuotias Schürrle oli Götzen tapaan Saksan maajoukkueen mukana kesän EM-kisoissa. Siellä olisi ollut myös Reus, joka joutui kuitenkin jättämään turnauksen välistä loukkaantumisen takia.

Alkukesän myynneistä Dortmund kuittasi yhteensä 107 miljoonaa euroa. Kaikki hankinnat puolestaan ovat maksaneet sille 113 miljoonaa euroa, joten sillä on edelleen jäljellä vielä pelivaraa mahdollisille myöhemmille vahvistuksille.