Parantaako urheilu yhteiskunnan haavat? – ”Yhteys luotu uudelleen”

© Kuva: Getty Images

Ranskan jalkapallomaajoukkueen menestys on yhtenäistänyt koko maata, pohtii entinen huippukärki Thierry Henry.

Isäntämaa on tehnyt pitkän matkan jalkapallojoukkueena 2010-luvulla, kun vuoden 2010 MM-turnaus päättyi riitoihin ja alkulohkon jumbosijaan. Nyt edessä on finaali sunnuntaina Portugalia vastaan, mihin Ranska lähtee suosikkina.

– Nyt meillä on jälleen joukkue isolla J:llä kasassa. Ihmiset voivat samaistua heihin ja kaikki on raiteillaan, Henry kommentoi BBC Sportille.

Maassa on tapahtunut vakavia asioita, kun Pariisia on kohdannut parikin terrori-iskua viime vuosina, joiden seurauksena eri väestöryhmittymien välit ovat kitkaiset. Ranskan jalkapallojoukkue osaltaan on palauttamassa uskoa, että eri taustaiset ihmiset voivat tehdä hyvää yhdessä.

– Uuden yhteenkuuluvuuden tunteen voi nähdä myös jalkapallon ja urheilun ulkopuolella. Vuonna 2010 menetetty yhteys fanien kanssa on luotu uudelleen. Kuusi vuotta meille [Ranskan pelaajille] naurettiin. Nyt joukkueen pitää voitolla osoittaa se, kuinka pitkälle olemme tulleet.