© Kuva: Getty Images

Suomalaislupaus siirtyy Ykkösestä Valioliigaseuran organisaatioon

16-vuotias suomalaislupaus Niklas Jokelainen siirtyy Valioliigaseura Stoke Cityn organisaatioon.

Jokelainen on edustanut tuoreeltaan Ykkösen seuraa AC Oulua.

Jokelainen liittyy välittömästi seuran akatemian harjoitusvahvuuteen, antaen näyttöjä tammikuuhun saakka. Vuoden vaihteen jälkeen seura tekee lopullisen sopimuspäätöksen. Mikäli Jokelainen jää Stoke City FC:n riveihin, saavat AC Oulu sekä hänen junioriseuransa Tervarit siirtokorvauksen.

– Totta kai pysyvä siirto olisi unelmien täyttymys, mutta ensin on kova puolivuotinen aikaa näyttää osaamistani. Täällä kilpailu on äärettömän kovaa, mutta eivät he ketää huvikseen tänne kutsu. Asun täällä Englannissa mukavassa perheessä ja pelaamisen lisäksi myös opiskelu vie aikaa. Haluan lähettää terveiset kaikille AC Oulun kannattajille ja koko joukkueelle, toivottavasti vire jatkuu ja nousu tapahtuisi, Jokelainen kertoo AC Oulun verkkosivuilla.

– Nikke on tehnyt valtavan työn, jotta ovet Valioliigaorganisaatioon ovat avautuneet. Se on vaatinut tuhansia tunteja pallon kanssa joukkueharjoituksissa, mutta ennen kaikkea omalla ajalla. Jalkapallomaailma Euroopassa ja eritoten Englannissa on raaka – Nikellä on puolisen vuotta aikaa vakuuttaa Stoke, mutta liikaa ei kannata miettiä. Jos hän onnistuu, hän jää sinne ja siinä vaiheessa myös rahaa liikkuu jonkin verran, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!