© Kuva: Getty Images

Finaalitappio ei himmentänyt Saksan päävalmentajan jäähyväisiä – ”Lähdemme täältä voittajina”

Saksa ei ole milloinkaan voittanut olympiakultaa jalkapallossa. Nyt oli lähellä, mutta isäntämaa Brasilia vei kultamitalit voitettuaan finaalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Saksan joukkueen päävalmentaja Horst Hrubesch ei kuitenkaan jäänyt liikoja tappiota murehtimaan.

– Lähdemme täältä voittajina, tämä ei ole katkera hetki. Pojat ovat esiintyneet loistavasti ja sanoin sen heille jo ennen rangaistuspotkukilpailua. Olen enemmän kuin tyytyväinen, Hrubesch sanoi ARD:lle.

65-vuotias entinen hyökkääjätähti Hrubesch jättää valmennustehtävät ja vaikka mies itse oli ainakin ulospäin tyytyväinen, joukkue oli pahoillaan hänen puolestaan – ennen kaikkea ratkaisevassa 11-metrisessä epäonnistunut Nils Petersen.

– Rankkareissa löytyy aina syntipukki. Tänään se olin minä. Olen todella syvästi surullinen, syvästi pettynyt. Halusimme antaa Hrubeschille hänen viimeisessä ottelussaan voiton. Todella ikävää ettemme siihen pystyneet.