Saksa ei ole milloinkaan voittanut olympiakultaa jalkapallossa. Nyt oli lähellä, mutta isäntämaa Brasilia vei kultamitalit voitettuaan finaalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Saksan joukkueen päävalmentaja Horst Hrubesch ei kuitenkaan jäänyt liikoja tappiota murehtimaan.

– Lähdemme täältä voittajina, tämä ei ole katkera hetki. Pojat ovat esiintyneet loistavasti ja sanoin sen heille jo ennen rangaistuspotkukilpailua. Olen enemmän kuin tyytyväinen, Hrubesch sanoi ARD:lle.

65-vuotias entinen hyökkääjätähti Hrubesch jättää valmennustehtävät ja vaikka mies itse oli ainakin ulospäin tyytyväinen, joukkue oli pahoillaan hänen puolestaan – ennen kaikkea ratkaisevassa 11-metrisessä epäonnistunut Nils Petersen.

– Rankkareissa löytyy aina syntipukki. Tänään se olin minä. Olen todella syvästi surullinen, syvästi pettynyt. Halusimme antaa Hrubeschille hänen viimeisessä ottelussaan voiton. Todella ikävää ettemme siihen pystyneet.