Raju pettymys AC Oululle nousuhaaveiden keskellä – “Eivät tavoitteet tässä muuttuneet”

© Kuva: Juha Tamminen

OULU. Maanantaina Ykkösessä ohjelmassa oli varsin herkullinen kamppailu nousutaistelun keskellä, kun AC Oulu sai vieraakseen JJK:n.

JJK oli kahden pisteen päässä AC Oulusta, joka oli käynyt kissa ja hiiri -leikkiä jyväskyläläisten kanssa sarjan ykköspaikasta viime viikkojen aikana.

Nyt eroa näiden kahden välille tuli kuitenkin jo viisi pistettä, kun JJK kävi hakemassa vierasvoiton mukaansa 1-0-voitolla.

Oulussa Veikkausliiga-noususta on puhuttu varsinkin tällä kaudella paljon, kun AC Oulu yltyi vahvoihin otteisiin kesä- ja heinäkuun aikana.

Nyt huutelu on ollut hiljaisempaa.

– Ollaan todella pettyneitä tähän, RoPS:sta lainalle oululaisseuraan saapunut Akseli Kalermo tiivisti oululaisseuran tunnelmat maanantaina.

– Nyt ollaan pettyneitä ja niin meidän pitää olla. Ekalla puoliajalla tuli pahoja pallonmenetyksiä, mutta mun mielestä toinen jakso pelattiin todella hyvin. Kolmasosa sarjaa on jäljellä, me tullaan täältä vieltä, päävalmentaja Rauno Ojanen puolestaan uhoaa.

– Meidän osalta tämä sarja ei ole missään nimessä taputeltu. 27 pistettä on vielä tarjolla, Ojanen muistuttaa.

Viesti oli terävä heti JJK-ottelun jälkeen.

– Ei tässä ole mitään syytä laittaa päätä pensaaseen. Ei kukaan joukkue voita kaikkia pelejä, Ojanen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Totta kai, meidän täytyy parantaa tästä. Urheiluun kuuluvat voitot ja tappiot. Joukkueurheilussa on sitten mukavampaa tulla sieltä takaa ja ruveta voittamaan pelejä. Sitä meidän pitääkin tehdä, se on ihan selvä. Ei tämmöisiä sympaattisia häviöitä, ei näistä saa yhtään mitään. Ei niitä syksyllä lasketa.

Nyt sarjassa kolmantena olevaa AC Oulua on koeteltu myös loukkaantumisten saralla, kun tuoreeltaan avaintoppari Markus Heikkinen joutui sivuun muutaman viikon ajaksi.

Apuja tuli esimerkiksi Kalermon muodossa, jolla debyytti JJK:ta vastaan oli haastava. AC Oulun peräpäässä kokeneen Heikkisen poissaolon jälkeen yleisilme on hyvin nuori, mutta silti hirveän huolestunut Ojanen ei ole.

Tuoreet takaiskut; loukkaantumiset tai TPS:lle ja JJK:lle kärsityt tappiot eivät ole muuttaneet päämäärää ja isointa tavoitetta Ojasen mukaan. Se on edelleen kirkas.

– Voittaa sarja, tai vähintään olla toinen. Siitä me tässä tapellaan. Ei tavoitteet tässä muuttuneet yhden pelin takia.

– Ei lainkaan.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.