© Kuva: Getty Images

Englannin päävalmentajalle kalossia korruptiosta

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Sam Allardyce on saanut potkut syyllistyttyään korruptioon.

Allardyce otti yli puoli miljoonaa euroa rahaa liikemiehiltä, joita hän opasti kiertämään jalkapallon siirtosääntöjä. Asia kävi ilmi eilen ja tänään Englannin jalkapalloliitto FA on antanut pitkien kuulustelujen ja neuvottelujen jälkeen antaa potkut Allardycelle.

Hänet nimitettiin pestiin kesän EM-lopputurnauksen jälkeen, kun Roy Hodgson epäonnistui karkeasti turnauksessa ja erosi.

Allardyce ehti valmentaa Englantia vain yhden ottelun. Englanti voitti MM-karsinnan avauksessaan Slovakian 1-0. Hänen tilalleen on pyydetty entistä Englannin juniorimaajoukkueiden valmentajaa Gareth Southgatea, joka on kuitenkin todennäköisesti vain väliaikaisratkaisu.