© Kuva: Getty Images

16-vuotias Ilves-lupaus Bundesliiga-seuran testattavaksi – ”Taitava ja peliälykäs keskikenttäpelaaja”

Ilveksen 16-vuotias keskikenttälupaus Artturi Ruuth matkusti maanantaina kuuden päivän mittaiselle testileirille saksalaiseen SC Freiburgiin, joka pelaa maan ylimmällä sarjatasolla, Bundesliigassa.

Ilves teki syyskuussa kolmivuotisen pelaajasopimuksen Ruuthin kanssa. Nuorukainen on Ilveksen oma kasvatti ja historian toinen 2000-luvulla syntynyt edustusjoukkueen pelaaja. Viime marraskuussa maalivahti Otto Huuhtanen teki Ilveksen kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja nyt Huuhtanen siirtyy brittiseura Newcastle Unitediin.

Ruuth on ollut myös paljon mukana Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Artturi on taitava ja peliälykäs keskikenttäpelaaja. Nuorukaiselle tekee varmasti hyvää päästä harjoittelemaan edustusjoukkueeseen itseään fyysisempien ja nopeatempoisimpien pelaajien kanssa. Tällainen pitkä sopimus nuorelle pelaajalle on toivottavasti sellainen, ettei ole mitään paniikkia kehittyä kauhealla kiireellä. Olemme nyt osoittaneet, että arvostamme Ruuthia ja annamme hänelle aikaa kehittyä rauhassa, kuvailee pääavalmentaja Jarkko Wiss nuorta keskikenttäpelaajaansa.

Lähde: Ilveksen nettisivut