Espanjan ja Barcelonan puolustaja Gerard Pique kertoo olevansa lopen kyllästynyt maajoukkueessa saamaansa kritiikkiin ja sanoo lopettavansa uransa seuraaviin kisoihin.

Viimeisin kritiikkiryöppy tuli Espanjan eilisen ottelun jälkeen. Espanja voitti Albanian Diego Costan ja Noliton maaleilla, mutta Pique sai huomiota pelipaitansa vuoksi.

Puolustaja pelasi ottelun erilaisella pelipaidalla kuin muut. Hän valitsi otteluun pitkähihaisen paidan, josta hän leikkasi hihat pois. Tästä syystä hihaa ei koristanut muiden pelaajien tavoin Espanjan lippu, mikä herätti sosiaalisen median kriitikot. Katalonian itsenäisyyden kannattajan tunnetun Piquen uskottiin poistaneen lipun tahallaan paidasta.

Vastauksena kohulle Espanjan jalkapalloliitto julkaisi tiedotteen, jossa se puolusti pelaajaansa. Tiedotteessa liitto kertoi monien pelaajien seuranneen samaa käytäntöä, jossa pitkähihaisesta leikataan hihat pois. Eilisessä ottelussa myös Sergio Ramos teki näin.

– Tämän päivän hihakohu katkaisee kamelin selän. Minulta on mennyt kaikki ilo maajoukkuepeleihin tulemisesta ja siksi aion lopettaa näiden kisojen jälkeen, vaikka olen silloin vasta 31, Pique sanoi BBC:n mukaan.

Seuraavilla kisoilla Pique viittaa vuoden 2018 Venäjän MM-kisoihin.