© Kuva: Getty Images

David Luizin keltaisella päästänyt erotuomari kritiikkivyöryn kohteena

Chelsea-Manchester United -ottelun sunnuntaina tuominnut Martin Atkinson on saanut päälleen valtaisan kritiikkivyöryn. Atkinson päästi Chelsean David Luizin keltaisella kortilla tilanteesta, josta sääntöjen mukaan pitää antaa punainen.

Luiz tuli rajusti jalkapohja edellä tilanteeseen ja nappulat osuivat suoraan Marouane Fellainin polveen. Ihme, ettei vakavampaa loukkaantumista sattunut. Chelsea johti tuossa vaiheessa ottelua 2-0, ulosajo olisi todennäköisesti muuttanut pelin kulkua oleellisesti.

Unitedin manageri Jose Mourinho ei halunnut kommentoida asiaa lainkaan.

– Jätän sen teille, Mourinho sanoi aiemmista kommenteistaan ja saamistaan rangaistuksista viisastuneena.

Entinen erotuomarijohtaja Keith Hackett tuomitsi Atkinsonin toimet Daily Telegraphin kolumnissaan.

– Punainen kortti pitää sääntöjen mukaan antaa, kun taklaus on holtiton, erityisen voimakas tai uhkaa vastustajan terveyttä. Nyt täyttivät kaikki nuo kolme kriteeriä. Tietenkin Martinin pitää olla täydellisen varma tuomiostaan, mutta kun katsoo, miten hyvin hän oli sijoittuneena tilanteessa, en voi käsittää, miten hän olisi voinut epäröidä hetkeäkään. Isoissa peleissä on oltava rohkea tehdäkseen oikeita päätöksiä, nyt Martin ei ollut riittävän rohkea, Hackett kirjoitti.

– Virhe ei tullut minulle lainkaan yllätyksenä. Ei siksi, että pitäisin häntä huonona erotuomarina, päinvastoin. Mutta hänellä on ollut jo alkukaudesta valtava määrä töitä ja edellisessä pelissä hän oli tehnyt kaamean virheen ajaessaan väärin perustein ulos West Hamin puolustajan Aaron Creswellin. Hänen itseluottamuksensa suli, eikä hän ollut henkisesti riittävän vahvassa tilassa tehdäkseen oikean ratkaisun.

Myös Sky Sportsin asiantuntijat Graeme Souness, Thierry Henry ja Gary Neville olivat yksimielisiä siitä, että Luiz olisi pitänyt ajaa ulos.

– Täydellinen tyriminen, tuollaisessa tilanteessa pitäisi olla vain yksi helppo ratkaisu eli punainen kortti. Hän oli hyvin sijoittunut ja kai hän nyt sentään näki kuusi nappulanjälkeä Fellainin polvessa? – Jotain hän ainakin näki, koska antoi keltaisen, Souness ihmetteli.

– Tuo oli todella selkeä tapaus, jonka tuomari näki todella hyvin. Ilmiselvä punainen, todella omituista, komppasi Thierry Henry.

Gary Neville näki tilanteen hänkin samoin.

– Luiz oli todella onnekas, kun sai jatkaa peliä. Ilman muuta ulosajolla olisi ollut merkitystä pelin kulkuun.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!