Islannin päävalmentajan löytää ennen peliä pubista – tekee yhä myös hammaslääkärin töitä

© Kuva: Getty Images

Suomi kohtaa torstaina Islannin MM-karsinnoissa. Islanti teki mahdottomasta mahdottoman viime kesän EM-kisoissa, ensinnäkin selviytymällä kisoihin ja pärjäten kisoissa upeasti, tippuen vasta puolivälierissä isäntämaa Ranskalle. Yksi tuon ihmeen mahdollistajista on Islannin nykyinen päävalmentaja Heimir Hallgrimsson.

Hallgrimsson oli EM-kisoissa Lars Lagerbäckin apuvalmentajana, ja nyt mies nousi Lagerbäckin lähdön jälkeen maajoukkueen vastuuvalmentajaksi. Uusi vastuualue ei ole silti muuttanut Harrgrimssonia. Hän on koulutukseltaan hammaslääkäri, ja korjasi vielä viime viikolla erään jalkapalloilijan hampaan, kun kentällä sattunut tapaturma sattui tapahtumaan lähellä hänen klinikkaansa.

– En ota enää varauksia, mutta tykkään pitää sormeni kiireisinä, yksi tai kaksi yksityistä asiakasta tai hätätilanteita, Hallgrimsson kertoi Reutersille.

Jos on Hallgrimssonilla hammaslääkärin taidot hallussa, samaa voi sanoa myös hänen sosiaalisista taidoistaan. Mies nimittäin on erittäin pidetty Islannin kannattajien keskuudessa. Yhtenä syynä on se, että Hallgrimsson on käynyt vuodesta 2012 ennen jokaista kotiottelua kannattajien suosimassa pubissa kertomassa päivän ottelun kokoonpanon ja vaihtanut pari sanaa taktiikasta.

Ensimmäisen kerran Hallgrimsson teki vastaavan ennen Färsaaria vastaan pelattua harjoitusottelua vuonna 2012.

– Silloin siellä oli vain 12:sta 15:een miestä tai naista. Nykyään paikka on tupaten täynnä. Torstaina siellä on varmasti 400 ihmistä, Hallgrimsson sanoi viitaten Suomea vastaan pelattavaan MM-karsintaotteluun.

Kesän EM-kisoissa Islanti hämmästytti koko jalkapalloa seuraavaa kansaa, kentällä ja katsomossa.

– Se ei ollut vain joukkue, joka loisti Ranskan EM-kisoissa (viime kesänä), fanit olivat fantastisia myös. Olemme rakentaneet uniikin suhteen kannattajiemme kanssa, ja minun vierailustani baarissa on tullu hieno perinne. Haluan pitää kiinni tuollaisista asioista, vaikka olenkin nyt päävalmentaja. Olisi epäkunnioittavaa, jos en menisi, Hallgrimsson perusteli.

Lähde: uk.reuters.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.