© Kuva: Juha Tamminen

Maalipaikan hukannut Inter-hyökkääjä: ”TPS hyppeli, huuteli ja tuomari meni siihen”

FC Interin laitahyökkääjä Solomon Duah harmitteli hukattua maalintekopaikkaansa nousukarsinnan ensimmäisen osaottelun jälkeen. TPS ja FC Inter pelasivat Paavo Nurmen stadionilla maalittoman tasapelin.

Duah pääsi ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä karkaamaan TPS-puolustukselta, mutta maalivahti Oskari Forsman piti mustavalkoiset pelissä mukana venymällä pallon eteen.

– Se jäi kyllä kaivelemaan. Takakulma oli ihan auki, mutta vetoni epäonnistui täysin. Jatkotilanteesta Guy (Gnabouyou) ampui vielä tolppaan. Minulla oli vielä toinenkin paikka toisella jaksolla, mutta tänään ei maistunut. Olisi voinut jollekin muulle maistua, kun minulle ei maistunut, mutta ei oikein kenellekään tänään maistunut, Duah harmitteli SuomiFutis.com-sivustolle.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi antoi kritiikkiä tuomarityöskentelystä ja siihen yhtyi myös Duah. TPS käytti Duahin mukaan kaikki keinot voittaakseen.

– He odottivat kaikissa vapareissa ja käytti aikaa niihin. He hyppelivät, huutelivat ja tuomari meni siihen viheltäen kaiken heille, eikä mitään meille. Tiedettiin kyllä, että kun he tulevat alempaa (Ykkösestä), heidän täytyy käyttää kaikki tuollaiset keinot voittaakseen.

Duahilta löytyi kuitenkin ymmärrystä TPS:n otteille.

– Mutta tekisin heidän tilanteessa ihan saman. Kaikki koiruudet ja keinot täytyy käyttää. Kyllä meidän täytyisi olla selvästi parempi joukkue, ja se meidän pitää näyttää lauantaina, Duah sanoi.

Inter-kannattajilta on tullut kauden aikana kritiikkiä siitä, etteivät kaikki seuran pelaajat pelaisi ”logolle”. Duahilla oli selkeä mielipide asiaan.

– Jos sinulla se paita on päällä, niin kyllä sitä silloin pelaa. Ja jos ei logolle, niin ainakin pitäisi pelata niin, että on ammattilainen. Jos haluat olla ammattilainen, ei se ole hyvä, että tiput pääsarjasta. Ykkösessä harvempi pelaaja pystyy pelaamaan ammatikseen, Duah totesi.