© Kuva: Getty Images

Robert Pires ei usko Wengerin maajoukkuepestiin: ”Hän ei viihtyisi siinä hommassa”

Entinen Arsenalin tähtipelaaja Robert Pires uskoo, ettei Arsene Wengeristä ole Englannin maajoukkueen päävalmentajaksi.

Wenger on mainittu jo mukana spekulaatioissa, eikä hän ole itsekään tyrmännyt mahdollisuutta. Hänen sopimuksensa Arsenalin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Pires pelasi kuusi vuotta Wengerin alaisuudessa.

– Olen häneen edelleen yhteydessä ja keskustelemme todella usein, mutta tästä asiasta emme ole keskustelleet. Monet haluaisivat, että Arsenesta tulisi Englannin manageri, mutta ei hänellä riitä aika siihen niin kauan kuin sopimus Arsenalin kanssa on voimassa. Mutta uskon, että Englanti kyllä kaipaisi juuri hänen kaltaistaan manageria, Pires sanoo ESPN:lle.

– Hän on hieno persoona ja loistava manageri. Mutta Arsene haluaa olla töissä kentällä joka päivä, eikä se onnistu maajoukkueen managerina. Tunnen hänet niin hyvin, etten usko hänen viihtyvän, ellei hän voi joka aamu lähteä harjoituskentälle.

– Tämä on se suurin jarruttava tekijä asiassa. Jos hän ottaisi pestin vastaan, se ei ole ollenkaan sama juttu kuin päivittäinen seurajoukkuevalmennus. Minun mielipiteeni on, etten vain näe häntä maajoukkuemanagerina, Pires paalutti.

– Mielestäni Arsenal tarvitsee Wengeriä jatkossakin ja toivon, että hän jatkaa siellä. En usko, että hänen persoonallaan viihtyisi Englannin managerina, mutta en toki voi tietää hänen ajatuksiaan tulevaisuuden suhteen.