Cristiano Ronaldo tekee tänään, tiistaina, paluun sinne, mistä portugalilaisen ura sai alkunsa, kun Sporting Lissabon isännöi Real Madridia Mestarien liigan ottelussa. Laszlo Boloni nosti nuoren ja heiveröisen Ronaldon edustusjoukkueen mukaan Sportingissa vuonna 2002.

Harva osasi tuolloin vielä ennustaa, miten hienon uran Ronaldo tulee pelaamaan. Boloni oli yksi niistä, joka tiesi, että Ronaldo tulee pelaamaan hienon uran ja nousemaan maailman huipulle.

– Hän oli jo silloin poikkeuksellinen työntekijä, jolla oli uskomattomat kyvyt, sitä ei oikein voi liioitella. Siitä minua on turha kiittää, mihin hän on nykyisin urallaan yltänyt, Boloni sanoi Goalille.

Boloni uskoi, että Ronaldosta saadaan paras irti, jos hän pelaa laitalinkkinä, eikä puhtaana hyökkääjänä. Ronaldon siirryttyä Manchester Unitediin, myös Alex Ferguson ymmärsi tämän. Bolonin mukaan Ronaldon lahjat ovat jotain, mitä ei yksikään valmentaja voi antaa pelaajalle.

– Hänen lahjakkuutensa on jotain, mitä ei yksikään valmentaja voi koskaan antaa pelaajalle. Jollain tapaa tiesin, että hänestä tulee parempi pelaaja kuin Eusebiosta tai Luis Figosta. Mielestäni hän on saavuttanut sen voitoillaan seurassa ja viime kesän EM-kullan jälkeen, Boloni hehkutti.

Sportingin ja Real Madridin välistä ottelua voi seurata suorana lähetyksenä tiistaina 22.11. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 21.40 alkaen. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jalkapallo-otteluista löydät täältä.