Jalkapallon MM-lopputurnauksissa eniten maaleja kautta historian tehnyt 38-vuotias saksalainen Miroslav Klose lopettaa uransa.

Klose lähti Laziosta kesällä ja kun uutta seuraa ei löytynyt, hän päätti ripustaa pelikengät naulaan. Mirrorin mukaan hän aloittaa valmentajan työt Saksan maajoukkueessa.

Klose pelasi lopputurnauksissa 2002, 2006, 2010 ja 2014, ja teki niissä 16 maalia. Viimeisessä lopputurnauksessaan Brasiliassa 2014 Klose teki Ghanaa vastaan maalin, jolla nousi tasoihin brassilegenda Ronaldon kanssa. Välierässä Brasiliaa vastaan Klose nousi maalillaan yksin kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen.

Yhteensä hän pelasi maajoukkueessa 137 ottelua ja teki 71 maalia.

– Koin hienoimmat menestyksen hetkeni maajoukkueessa ja se oli upeaa aikaa, mitä en koskaan unohda, Klose sanoi.

– Siksi olen todella tyytyväinen, kun pääsen tekemään töitä maajoukkueen kanssa. Olen ajatellut viime aikoina paljon peliurani jatkoa, mutta myös uusia haasteita kuten valmentamista.

– Olen aina ollut kiinnostunut pelin ja pelaajien kehittämisestä sekä taktisista nyansseista. Kiitän Jogi Löwiä ja Hansi Flickiä tästä upeasta mahdollisuudesta päästä terävöittämään näitä mielenkiinnon kohteitani käytännössä, Klose sanoi.

Maajoukkueen kanssa juuri kaksivuotisen jatkosopimuksen vuoteen 2020 asti tehnyt päävalmentaja Joachim Löw oli mielissään Klosen uudesta uravalinnasta.

– Hänellä on hienoja visioita ja paljon kokemusta, uskon että hänestä tulee hieno valmentaja. On hienoa, että pääsemme liiton kanssa auttamaan häntä tälle teille, Löw sanoi.