Saksa löylytti vieraskentällä MM-karsinnoissa San Marinoa maalein 0-8 viime viikolla. Saksan tähtihyökkääjä Thomas Müller antoi kyseenalaisia kommentteja ottelun jälkeen San Marinon tasosta, johon maan jalkapallomaajoukkueen viestintäpäällikkö vastasi tyylikkäästi.

Müller puhui siitä, että loukkaantumisriski kasvaa, kun vastustaja joutuu vain puolustamaan ja pelaamaan kovaa. Myös Bayern Münchenin presidentti Karl-Heinz Rummenigge kritisoi San Marinoa sanoen, ettei San Marinolla ole mitään tekemistä ammattilaisjakalkapallon kanssa.

San Marinon viestintäpäällikkö Alan Gasperoni kirjoitti pitkän vastauksen Müllerille.

– Rakkain Thomas Müller. Olet oikeassa. Perjantaiset pelit eivät ole mitään. Sinulle, Gasperoni kirjoitti.

Sen jälkeen Gasperoni kirjasi kymmenen syytä, minkä takia ottelulla oli suuri merkitys, vaikka lukemat olivatkin rumat. Tässä muutama nosto:

– Se tarjosi mahdollisuuden tehdä selväksi sinun managereille (mukaan lukien Franz Beckenbauer, Rummenigge), että heidän kaltaiset eivät omista jalkapalloa, vaan jalkapallo on kaikille, jotka rakastavat lajia, kuten myös, tykkäsit tai et, meille.

– Se osoitti, että maamme, joka on samankokoinen kuin teidän arenaanne Münchenissa, on paperilla hyvästä syystä, sillä jalkapallo on aina hyvä syy.

– Se teki joistain san marinolaisista todella iloisia, että meillä on olemassa oikea maajoukkue.

Voit lukea loput kohdista täältä englanniksi (SportBible)

Lähde: SportBible