FC Kööpenhaminalla on keskiviikkona mahdollisuus selvitä historiansa aikana toista kerta Mestarien liigan lohkovaiheesta pudotuspeleihin.

Ensimmäinen kerta oli 2010-2011, silloin lähtö laulukuoroon tuli avauskierroksella Chelsealle yhteismaalein 0-2.

Ylipäätään 1992 perustettu seura on ollut vain neljästi mukana lohkovaiheessa, 2006-2007 sekä 2013-2014 se oli lohkonsa viimeinen.

Nyt pelataan siis isoista asioista. Leicester on jo varmistanut lohkosta jatkopaikkansa. Tilannetta juuttien kannalta hankaloittaa se, että Leicesterillä on vierasottelussa Portoa vastaan panoksena vain kunnia, sillä sen lohkovoittokin on jo varma.

Kööpenhaminan on lyötävä Club Brügge vieraissa, ja lisäksi Porto ei saa voittaa.

Joukkueen päävalmentaja Ståle Solbakken vakuuttaa, että joukkue keskittyy vain omaan peliinsä.

– Emme vilkuile koko ajan tuloksia Portosta. Vasta viimeisen 20 minuutin aikana saatamme kurkata maalivahtivalmentaja Per Windin puhelinta, Stålbakken sanoo seuran nettisivuilla.

Vastustaja Brügge on jo menettänyt jatkosaumansa ja edessä on viikonloppuna kova otatus Anderlechtia vastaan, joten kotijoukkue saattaa kierrättää pelaajiaan.

– En usko, että he kovin paljon kierrättävät kotiottelussa pelaajia. Sitä paitsi heillä on 14-15 saman tasoista pelaajaa mukana, joten odotan erittäin tasaista ottelua. Meidän on keskityttävä hyvin, sillä he ovat kova kotijoukkue, Stålbakken sanoi.