Fifa kokeilee videotuomareita seurajoukkueiden MM-turnauksessa

© Kuva: Getty Images

Pitkään on keskusteltu, siitä, että nykyinen teknologia mahdollistaisi kyseenalaisten tuomioiden tai tilanteiden tarkastamisen videolta, mutta silti videotuomareita ei olla vielä otettu jalkapallossa käyttöön. Seurajoukkueiden MM-turnauksessa Fifa kokeilee ensimmäistä kertaa videotuomareita.

Seurajoukkueiden MM-turnaus alkaa torstaina, ja mukana on muun muassa Mestarien liigan voittaja Real Madrid, joka aloittaa ottelunsa myöhemmin suoraan välieristä.

Videotuomarit seuraavat otteluita sisätiloissa, ja he voivat olla yhteydessä ottelun erotuomariin. Videotuomarit voivat auttaa erotuomaria ottelun kannatlta tärkeissä tilanteissa, kuten maaleissa, rankkarivihellyksissä ja suorissa punaisissa korteissa.

Viimeinen päätös on kuitenkin aina kentällä olevalla erotuomarilla.

– Tämä edustaa suurta askelta eteenpäin teknologian kokeilussa, Fifan teknisen kehittämisen johtaja Marco van Basten sanoi Fifan tiedotteessa.