© Kuva: Getty Images

Shefki Kuqin Inter julkaisi sopimuksen – ”Taustoissa keskitytty suomalaisten pelaajien hankintaan”

Kesken viime kauden FC Interiin siirtynyt 23-vuotias Kosta Manev on solminut seuran kanssa uuden sopimuksen. Puolustajan sopimus kattaa ensi kauden ja sisältää lisäksi option kaudesta 2018.

Elokuun lopulla PK-35 Vantaan joukkueesta Interiin siirtynyt Manev otti heti paikkansa Interin puolustuksen keskustassa ja pelasi kaikissa kymmenessä Veikkausliigan ottelussa tulonsa jälkeen. Yhden liigamaalin lisäksi Manev teki Veikkausliigan karsinnan lopulta Interin eduksi ratkaisseen osuman TPS:n verkkoon.

Aiemmissa seuroissaan myös vasemman laitapuolustajan paikalla pelannut Manev on kotoisin Makedoniasta, mutta nykyisin hänellä on myös Suomen kansalaisuus. Ennen Interiä Manev on pelannut vain pääkaupunkiseudun seuroissa, joista tutuiksi ovat tulleet Viikingit, Klubi04, PK-35 Vantaa ja Honka.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi on erittäin tyytyväinen hänelle jo Hongan ja PK-35 Vantaan ajoilta tutun pelaajan jatkaessa Interissä.

– Hän on erittäin lupaava pelaaja ja tiedät tasan tarkkaan mitä saat häneltä. Hän on erittäin nöyrä ja kova työntekijä, joka pelasi tasaisen kauden ja osoitti olevansa yksi luottopelaajista, Kuqi kommentoi tiedotteessa.

Shefki Kuqin mukaan Inter on päässyt hyvään vauhtiin uuden kauden valmisteluissa. Hän myös arvelee joukkueen rungon koostuvan viime kautta enemmän Suomessa kasvatetuista pelaajista.

– Jos saadaan vielä muutama Kostan kaltainen työntekijä, niin uskon, että kaudesta tulee erittäin hyvä. Ajatuksena on rakentaa joukkuetta pelaajista, joilla on pyrkimys päästä urallaan eteenpäin.

– Taustoissa on nyt keskitytty ainoastaan suomalaisten pelaajien hankintaan ja toivottavasti sen suhteen meillä on pian lisää kerrottavaa. Ensin hoidetaan nämä ja sitten katsotaan lisäksi ulkomaalaisia täsmävahvistuksia, Kuqi linjaa seuran pelaajahankintapolitiikkaa.

Interin osalta vuoden 2017 kilpailullinen kausi alkaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelulla EIF:iä vastaan 27. tammikuuta.