West Hamissa tähtiaseman saavuttaneen Dimitri Payet´n siirto Marseilleen on varmistunut. Hän siirtyy Ranskaan 25 miljoonan punnan (30 milj. euroa) siirtosummalla.

Lontoolaisseuran puheenjohtaja David Sullivan kertoo, että hän halusi pelaajan jäävän. Sullivan olisi halunnut näyttää Payet´n avulla, että kukaan pelaaja ei ole seuraa suurempi.

– Haluaisin selventää, että meillä ei ole taloudellista tarvetta myydä parhaita pelaajiamme. Päätös Payet´n myymisestä tehtiin managerin toiveesta ja joukkueen yhtenäisyyden puolesta. Tarkalleen ottaen minä ja johtoryhmä olisimme halunneet pelaaja jäävän, jotta olisimme voineet tehdä hänestä esimerkin, Sullivan sanoi BBC:n mukaan.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja liittyi West Hamiin juuri Marseillesta 10,7 miljoonan punnan siirtosummalla (12,5 milj. euroa) vuonna 2015.

Ensimmäisellä kaudellaan Lontoossa Payet loisti. Hän teki 12 maalia ja oli ehdolla vuoden pelaajaksi. Hänelle tehtiin viiden ja puolen vuoden sopimus helmikuussa 2016.

West Hamin manageri Slaven Bilic kertoi tammikuun alussa, että ranskalainen ei halua enää pelata seurassa.

Aluksi lontoolaiset eivät halunneet myydä miestä, mutta keskikenttämies Robert Snodgrassin hankinta Hull Citystä todennäköisesti helpotti myyntipäätöstä.