Hull-keskikenttäpelaaja Ryan Mason ja Chelsea-puolustaja Gary Cahill löivät päänsä yhteen joukkueiden kohtaamisessa sunnuntaina. Cahill selvisi tilanteesta säikähdyksellä ja pelasi ottelun loppuun. Mason vietiin sairaalaan, jossa hänellä todettiin kallonmurtuma.

Iain Hume tiesi heti kolauksen nähtyään, että Masonia sattui pahasti.

Hume kärsi vakavan päävamman vuonna 2008. Puskutilanteessa kyynärpäästä tullut isku mursi miehen kallon. Tuolloin Hume lähetettiin vain kotiin lepäämään, koska kanadalaisella epäiltiin olevan vain aivotärähdys.

– Muutaman kuukauden päästä protokollat muuttuivat. Päävamman saaneita pelaajia alettiin lähettää suoraan sairaalaan tutkimuksiin. Minä menin tutkimuksiin vasta seuraavana päivänä, Hume kertoo The Daily Starin haastattelussa.

– Tällä tavalla ajateltuna Ryan (Mason) oli onnekas, koska hän oli oikeassa ympäristössä välittömästi, Hume jatkaa.

Mason vietiin heti tilanteen jälkeen sairaalaan leikattavaksi.

Entisen Tottenham-keskikenttäpelaajan tila on nyt vakaa. Hän pystyy jo istumaan sekä puhumaan vain 48 tuntia kolhun jälkeen.

Hume ei ollut yhtä onnekas. Kallonmurtuman ja sisäisen verenvuodon takia hän vietti kahdeksan kuukautta sivussa pelikentiltä. Vuosina 2005-2008 Leicesterissä pelanneella kärkimiehellä on vammasta muistona päässä jättimäinen arpi.

Tiukemmat protokollat päävammojen suhteen ovat nostaneet myös tietoisuutta niiden vakavuudesta.

Hume ei saanut heti sairaalahoitoa vammansa jälkeen. Hän oli hengenvaarassa mennessään kotiinsa nukkumaan.

– En tiedä kuinka lähellä olin kuolemaa, mutta paljon lähempänä kuin olisi pitänyt, Intian Superliigassa Atletico de Kolkatassa nykyisin pelaava hyökkääjä sanoo.