Arsenal aikoo luopua kesällä hyökkääjä Yaya Sanogosta. 24-vuotias ranskalainen ei ole käynyt kentällä kertaakaan tällä kaudella, eivätkä viime sesongin kaksi lainapestiäkään herättäneet lupauksia.

Sanogo siirtyi Arsenaliin isolla kohulla Auxerresta vuonna 2013. Hän oli edellisellä kaudella osunut Ranskan Ligue 2:ssa kymmenen kertaa 13 ottelussa. Sama tahti ei kuitenkaan ole jatkunut Englannissa, sillä Sanogolla on vain yksi tehty liigamaali koko hänen Arsenalin aikanaan.

Viime kauden hän vietti lainalla sekä Hollannin suurseura Ajaxissa että Mestaruussarjan Charlton Athleticissä.

Ajaxissa Sanogo pelasi kokonaisuudessaan alle 50 minuuttia. Hän pääsi edustusjoukkueen peleissä kentälle kolmesti vaihtopenkin puolelta ja sai yhden maalisyötön tililleen.

Kevät Charltonissa oli yhtä sekava kuin koko hänen uransa Englannissa. Sanogo pääsi kentälle yhteensä kahdeksassa ottelussa, joissa hän viimeisteli kolme osumaa. Kaikki samassa pelissä.

Kaksi ottelua myöhemmin hän huitaisi vastustajan pelaajaa kyynärpäällään ja sai kolmen ottelun pelikiellon, minkä jälkeen hän putosi kokoonpanosta täysin.

Daily Mailin mukaan Sanogo olisi palaamassa kesällä takaisin Ranskaan. Yhden maalin miehellä ei ole helppoa, kun hänen edellään nokkimisjärjestyksessä ovat Alexis Sanchez, Olivier Giroud, Lucas Perez ja Danny Welbeck.

Lähde: Express