Joel Mero siirtyi vuonna 2013 FC KTP:stä Saksaan Borussia Mönchengladbachin organisaatioon.

22-vuotias puolustaja on viettänyt Saksassa jo neljä vuotta, mutta lähes puolet tuosta ajasta on mennyt loukkaantuneena. Viimeiseen 1,5 vuoteen Mero ei ole pelannut yhtään virallista ottelua.

Lokakuussa 2015 Borussia Mönchengladbachin kakkosjoukkue kohtasi kotonaan SC Verlin Saksan neljännen sarjatason ottelussa. Ottelua oli pelattu noin tunti, ja Borussia johti 1-0, kun vierasjoukkue pääsi ylivoimalla vastahyökkäykseen.

– Vastustaja oli pääsemässä laukaisemaan jostain vitosen viivalta. Tulin takaa ja potkaisin pallon pois. Vastustaja ei kerennyt enää lopettamaan laukausta vaan laukoi minua suoraan jalkaan. Huomasi saman tien ja kuuli, että siinä meni aika paljon rikki, Mero muistelee Iltalehden haastattelussa.

Nuoren topparin pohjeluu murtui, ja nilkan kapselit ja nivelsiteet repesivät sisä- ja ulkopuolelta. Mero maksoi kovan hinnan estäessään laukauksen, mutta ei syytä tilanteesta ketään.

– Huonoa tuuria. Pelitilanne, mihin ei voinut hirveästi itse vaikuttaa. Jos halusi estää maalin, sinne oli pakko mennä. Riskinä oli juuri se, miten siinä kävi. Kaikki jalasta meni rikki. Olin noin vuoden sivussa joukkuetreeneistä.

Viime lokakuussa Mero pääsi jälleen harjoittelemaan toden teolla ja talvella hän on päässyt pelaamaan harjoitusotteluissa.

Hänen mukaansa pelituntuma ja itseluottamus ovat olleet kohdillaan kaikesta huolimatta.

– Olen tosi hyvässä tikissä. Siinä mielessä ei ole ollut mitään vaikeuksia palata mukaan. Olen nauttinut siitä, että olen saanut minuutteja. On pelattu ihan hyviä jengejäkin vastaan. Olen pysynyt vauhdissa mukana.

Lue Iltalehden juttu aiheesta täältä.