Turkulainen ÅIFK ja Saksan Bundesliigassa pelaava FC Ingolstadt 04 ovat päässeet yhteisymmärrykseen Selman El Basetin siirrosta saksalaisseuraan.

16-vuotias El Baset on harjoitellut tammikuun ajan Ingolstadtissa ja sopimus syntyi eilen tiistaina. Suomalaislupaus liittyy seuran alle 17-vuotiaiden akatemiajoukkueeseen.

– Viime vuonna kehitykseni harppasi valtavan loikan eteenpäin ja itseluottamukseni nousi valtavasti, kun huomasin pärjääväni miesten peleissä ja poikien maaotteluissa. Kovempi ympäristö herätti tekemään sellaisia asioita normaalissa arjessa, mitä urheilijan oikeasti täytyy tehdä pärjätäkseen. Se työ jatkuu nyt täällä Ingolstadtissa, El Baset kertoi ÅIFK:n nettisivuilla.

El Baset siirtyi ÅIFK:n riveihin 11-vuotiaana Turun Nappulaliigasta. Edustusjoukkueen puolustuksessa topparina hän debytoi jo 15-vuotiaana keväällä 2016 ja teki läpimurtonsa edustusjoukkueen kokoonpanoon viime kaudella ollen lopulta joukkueen kantavia voimia.

Elokuussa 2016 El Baset debytoi ikäluokkansa U15 kaksoismaaotteluissa Ruotsia ja Pohjois-Irlantia vastaan. Hänet valittiin hiljattain myös alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka osallistuu helmikuussa Englannissa kovatasoiseen UEFA Development Tournamentiin.

El Baset pääsi ÅIFK Akatemian mahdollistamana viime kauden lopulla harjoittelumatkalle Ingolstadtiin ja onnistui tällöin herättämään Ingolstadtin kiinnostuksen.

– Viime kauden aikana Selman alkoi ymmärtää, että urheilijan arki koostuu levon, oikeanlaisen ravinnon ja harjoittelun tasapainosta ja näissä asioissa mentiin isoin harppauksin eteenpäin. Nyt hän on ottanut seuraavan askeleen lähemmäksi omaa unelmaansa, viime kaudella El Basetia edustusjoukkueessa valmentanut Petteri Joensuu sanoi.

Lähde: ÅIFK Fotboll